Mısır: Bu şarkı burada bitmez

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 20.05.2024 06:22
YAZI
A
 Firavun yürüyor, kan döke döke.

Yola "Bana sormadan nasıl Musa'nın Rabbine inanırsınız" diyerek çıktı. "Asın, dedi, çaprazlamasına kesin kollarını bacaklarını" dedi. Öyle yaptılar. Ama bir nesil direndi inancında.

Firavun üzerlerine yürüdü. Denize kadar sürdü onları. Ama orada Rabbin rahmeti yetişti mü'minlere, gazabı yetişti Firavun ordusuna, evet bir mucize gerçekleşti, Firavun'un hiç aklında olmayan gerçekleşti ve derya yuttu Firavun gücünü.
...
Sisi ikinci katliamını gerçekleştirdi dün. Bir önceki katliam bir sahur vakti çökmüştü Mısır'ın üstüne. 200 kişi can vermişti. Dünkünde, 100'lü rakamlarda dolaşıyor katliamın bilançosu.
....
Kucağında bebek taşıyan anne görüntüleri yansıyor ekranlara, Adeviye'den ya da Nahda'dan.

Öte yanda çadırların üzerine iş makineleriyle yüklenen Sisi güçlerinin zafer işaretleri. Onun hemen yanında Sniper'lı cinayet ekiplerinin görüntüleri.

Onun yanında kana bulanmış cesetler...

Kitap görüntüleri var bir de, yıkılmış çadırlardan geriye kalan, en üstünde Kur'an-ı Kerim bulunuyor.

Sisi Esedleşiyor

Sisi Esedleşiyor sür'atle. Anlaşılan İslam coğrafyasında katillerin ruh dünyası aynı.

İhvan silahı düşünmedi şu ana kadar. Dilerim yine de düşünmez. Kahire'nin Şam, Halep, Humus haline gelmesi ne kadar acı olur? Ne kadar acı olur, şu anki 100-200 ölü rakamının önüne"binler"in konması...
....
Bu şarkı burada bitmez.

İhvan, Mısır'daki sivil halk direnişinin sembolü ve çok zalimler gördü bugüne kadar. Bütün o zalimlere rağmen varlığını sürdürdü, çünkü, halkın bağrında yer alıyor ve oradan besleniyor. KaçSisi geçti Mısır'dan cinayeti, işkenceyi, zulmü meslek edinmiş... Bunca zulümden sonra toplandı insanlar Adeviye'de ya da Nahda'da...

Ne mümkün zulm ile bidad ile imha-yı hürriyet.

Çalış idraki kaldır muktedirsen ademiyetten.

Demiş vaktiyle Namık Kemal.

İslam dünyasının İslam dünyası olmaması için, her türlü "Mankurt" sürülüyor devreye...
Mankurt, yani devşirilmiş, anasını bile vuracak bir bilinç yüklenmiş asker, sivil kadrolar...
Onlar sahaya sürülüyor şimdilerde, Esed adıyla, Sisi adıyla...

Esed de halkını vuruyor, Sisi de...

Ama Esed de yolcudur, Sisi de... Hancı olan Suriye halkıdır, Mısır halkıdır.

Bu şarkı burada bitmez 

Bu coğrafyaya bahar gelecek. İslam dünyası İslam dünyası olacak. Sisilerini, Esedlerini aşacak.

Mısır'ın her yanı ayakta.

İnsanların yürekleri ateş topu gibi.

Bu ateş topunun üzerinde nasıl duracak Sisi?
Daha kaç kişiyi öldürmeyi göze almış olabilir bu zamane Firavunu? Kaç Adeviye'yi, kaç Nahda'yı kapatmayı göze alabilir? Nasıl hakim olacak insanların yüreklerine, 80 milyonluk bütün bir Mısır'ı evlerine hapsederek mi? Yeni tayin edilen 19 valinin asker kökenli olduğu bildiriliyor. Yani tüm Mısır'da örtülü bir sıkıyönetim ilan ederek mi?
...
"Sözde" hür, "sözde" demokrat, "sözde" özgürlükçü dünya seyrediyor Mısır'da olan biteni. Tıpkı Suriye'de 100 bine çıkan ölü sayısını, 2 milyonu aşan mülteci dramını seyrettiği gibi.

Bu da dünya adına büyük ve şu ana kadar kaybedilmiş bir insanlık sınavı.

Belki de bu dünya, İhvan'ın, Suriye benzeri bir silahlı mücadeleye girmesi ve olayın "karşılıklı çatışma" denklemine oturup, ortamın bataklığa yani, insanların birbirini kırdığı bir iç savaş ortamına dönüşmesini ve nihayet seyirci kalmayı meşrulaştırmasını bekliyor.

Yarın bu dönemin tarihi yazıldığında özellikle, Sisi ile zevahiri kurtarıcı temaslar yapmakla yetinen Batı dünyası adına elde sadece "utanç" kalacağını belirtmek gerekiyor.
ETİKETLER:

Ahmet Taşgetiren

Ahmet Taşgetiren

Yazarın Diğer Yazıları