Ak Parti Konya Seçim Beyannamesini Açıkladı
AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 7 Haziran Genel Seçimleri Konya Seçim Beyannamesi’ni açıkladı.
Kayıt Tarihi: 03.06.2015 14:24 - Son Güncelleme: 07.01.2025 19:37
Konya Seçim Beyannamesi’nin açıklanması dolayısıyla AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Dedeman Otel’de toplantı düzenlendi. Toplantıya, Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili adayları, belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantıda ilk olarak AK Parti Konya İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Seyit Ahmet Biçer, yaptıkları çalışmaları anlattı. Biçer, Şubat ayında tüm ilçelerin SKM birimlerini oluşturduklarını ve 7 Nisan’da adayların belli olmasıyla SKM programlarına aktif olarak başladıklarını belirterek, “Milletvekili adaylarımız, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte ziyaretler, toplantılar, temel atma ve açılış programları, düğünler, akşamları mahalle toplantıları, park ve piknik yeri ziyaretleri, ilçe SKM bürolarımızın açılışlarını yaparak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Tüm Konya’da araçlarımızla 1 milyon kilometre yol yaptık. 2,5 milyon nüfuslu Konya’da 1,5 milyondan fazla vatandaşımıza bire bir ulaştık. İstişare ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik. Mobil SKM stantları kurarak vatandaşlarla adaylarımızı buluşturduk, gençlik şölenleri düzenledik. 31 ilçemizde gerçekleştirilen geleneksel şenliklere katılım gerçekleştirdik. Bin gönüllü ile Konya’nın 584 köyü, 168 beldesi toplam 752 mahallesine Başbakanımızın mesajlarını iletmek için yollara çıktık. Birlikte Beyşehir, Seydişehir ve Ereğli programlarını gerçekleştirdik” dedi. İl SKM Başkanı Biçer, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kollarının çalışmaları, tanıtım ve medya faaliyetleri, mitinglerle ilgili çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, son mitingi AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 6 Haziran Cumartesi saat 15.30’da Kent Meydanı’nda gerçekleştireceklerini kaydetti.
Toplantıda daha sonra AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. İl Başkanı Arat, Türkiye genel seçim beyannamesinde yer alan konulara ilaveten Konya’ya dair hedefleri Medeniyet, Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Haberleşme ve Bilişim, Enerji, Sanayi ve Ticaret, Sağlık, Turizm ve Yerel Yönetim başlıkları altında anlattı. Arat, bizim medeniyetimizin su ve merhamet medeniyeti olduğunu belirterek, “Medeniyetimizde sömürge ve talan yoktur. Biz insan odaklı politikalar üreteceğiz. Şehrimizin evrensel değerler yetiştiren bir merkez olmasına yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.
Eğitimde, çocuk ve gençlerin daha iyi eğitim görmeleri ve ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini ifade eden İl Başkanı Arat, “Yeni derslikler yapılacak, üniversitelerin, eğitim kapasitesini ve kalitesini artırma amacı ile fiziki altyapılarının geliştirilmesine yönelik yatırımlar devam edecek. Yeni yurt binaları yapılacak. Konya’da kurulacak Yaygın Eğitim Merkeziyle üreten, düşünen ve sorgulayan toplum yapısının hakim olduğu kariyer eğitimleri düzenlenecek” şeklinde konuştu.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK
Konya Ovası’na havza dışından daha fazla su getirilmesine yönelik mega projelerin tasarım ve planlama çalışmaları yoğunlaşırken; inşası devam eden BSA Kanalı, Avşar-Bağbaşı-Hadimi Tüneli, AHİ Kanalı, Hotamış Depolaması ve Çumra Sulamaları gibi büyük sulama projelerinin tamamlanacağını ifade eden Arat, “Düşük verimli eski sulama sistemleri de yenilenip iyileştirilecek ve bu sayede daha geniş arazilerin sulanması sağlanacak. KOP İdaresi kaynaklarıyla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen ve şu ana kadar 750 bin dekar araziyi sulayan Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı ile gölet ve kapalı sulama sistemlerinin yapımına devam edilecek, mümkün olan her yerleşim yerine bir sulama projesi hazırlanacak. Tarımsal kuraklığın etkilerini azaltmaya yönelik koruyucu tarım uygulamaları yaygınlaştırılırken, 500 bin hektardan fazla alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri tamamlanacak. Kırsal alanda tarım dışı üretim çeşitlendirmesi ve istihdam imkanları artırılarak gelir seviyesi yükseltilecek. Mevcut hayvancılık destekleri devam edecek ve yeni destek programları uygulanacak. Organize hayvancılık ve entegre işleme bölgeleri kurulacak” dedi.
ULAŞTIRMA, HABERLEŞME VE BİLİŞİM
Ulaştırma, Lojistik ve Bilişim konusunda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Arat, “Kayacık Lojistik Köyü, yük ve yolcu taşımacılığında çığır açacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattı tamamlanacak. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının uygulama projesi bitirilerek, inşa süreci başlayacak. Konya’mızın ‘merkez lojistik şehir’ rolünü yeniden üstlenmesi en önemli hedeflerimiz arasında olacak. Konya’mızın şehir içi ulaşım sorununu çözmek için 43 km’lik Metro yapım çalışmalarına başlanacak. Metro bağlantılı şehir içi yeni ulaşım hatlarının entegrasyonu sağlanacak. TÜRKSAT tarafından Meram Kozağaç mevkisinde TIER3 sertifikasına sahip bir Türkiye Coğrafi Yedekleme ve Felaket Kurtarma Merkezi kurulacak. Konya’da kamu ve özel sektör yatırımlarını bünyesinde barındırabilecek uluslararası nitelikte veri merkezleri bölgesi modeli oluşturulacak, bu model tamamlayıcı yatırımlar ile orta vadede bir bilişim vadisine dönüştürülecek” dedi.
Enerji iletim altyapısı güçlendirilerek halkın kesintisiz ve güvenilir elektrik enerjisine kavuşmasının sağlanacağını kaydeden Musa Arat, “Karapınar-Ayrancı Termik Santrali projesinin hayata geçirilmesi için yasal çalışmalar tamamlanacak. Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yatırıma açılacak. Yerli enerji kaynaklarının kullanılmasına ve enerji verimliliğine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürülecek” şeklinde konuştu.
SANAYİ VE TİCARET
Konya sanayinin gelişebilmesi için yeni organize sanayi bölgelerinin planlanarak yatırımlara açılmasının sağlanacağını belirten Arat, “Konya sanayisinin gücüne güç katacak Teknoloji Transfer Ofisleri, Teknokent çalışmaları, İnovasyon Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi faaliyetlerine destek verilmeye devam edilecek. Sanayi ve ticaret ürünlerinin limanlara çok daha kolay ve uygun maliyetli ulaşımı sağlanarak bölge sanayinin rekabet gücü arttırılacak. Konya’da ARGE ve ÜRGE faaliyetlerini yaygınlaştıracak organizasyonlar ve girişimler desteklenecek. TÜBİTAK, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı gibi kurumlardan sanayinin gelişmesine yönelik teşvikler verilmeye devam edilerek üretim ekonomisinin Konya’mızda gelişmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.
“Sağlık sistemimizi, şehrimizin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve küresel sağlığa hizmet edecek şekilde geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuşan İl Başkanı Arat, “Arsa tahsisi yapılan bin 500 yataklı Karatay Sağlık Kampüsü’nün yapımına başlanılacak. Mevcut Eğitim Araştırma Hastanesi, gerekli tadilat ve yenilemeler yapılarak Numune Hastanesi olarak hizmete açılacak. Şu an üç ayrı kamu hastanesini bünyesinde barındıran Beyhekim Sağlık Kampüsü tek yönetim çatısı altında birleştirilerek, mevcut bölümlerin yanında bölgeye hizmet verecek Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Yanık Tedavi Merkezi hizmete açılacak. Mevcut Numune Hastanesi inşaatı tamamlandıktan sonra Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri güçlendirilmiş genel hastane olarak hizmet verecek. Numune Hastanesi eski tarihi binası, Sağlık Müzesi haline getirilecek. Ilgın, Akşehir ve Ereğli gibi ilçelerimize, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Termal Fizik Tedavi Merkezi projelerinin hayat bulacağı stratejik eylem planları hazırlanacak” dedi.
İl Başkanı Musa Arat, turizm varlıklarının yok olmasının engellenmesine ve Konya turizmine kazandırılmasına yönelik yüksek maliyetli koruma, restorasyon ve tanıtım gibi harcamaların devam edeceğini kaydederek, “Konya’nın tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılmasına yönelik, Tarihi Bedesten Çarşısı gibi restorasyon projelerine destek verilecek. Konya’nın uluslararası ölçekte değerlerinin tanıtımı ve anlaşılmasına yönelik her türlü girişim desteklenecek. Konya’da konaklama gün sayısının artması ve alternatif turizm alanlarının oluşturulmasına yönelik projelerle turizm alt yapısı desteklenecek. Konya’nın bir fuar ve kongre merkezi olmasına yönelik büyük organizasyonlar desteklenecek ve buna yönelik alt yapı yatırımları devam edecek. Konya’nın sağlık turizmi açısından önemli merkezlerden biri haline gelmesi sağlanacak” dedi.
YEREL YÖNETİM
Son olarak Yerel Yönetim başlığını açıklayan İl Başkanı Arat, “Marka şehrimizin yerel yönetimleri sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran, şehircilik ve medeniyet adına küresel değer üreten, kamusal hizmet sunumunda hakkaniyet ölçüsüne ve hukuka uygunluğu daima şiar edinmiştir. Yeni Büyükşehir Yasası gereği Konya’mızın bütün mahallelerinde, ‘her mahalleye eşit hizmet’ ifadesinin karşılığını bulacağı çalışmalar hızla planlanıp, yapımına başlanacak. Bu minval üzerine; mahalleye dönüşen 168 beldemizin kanalizasyon yapım işleri tamamlanacak. İçme suyu hattı yenileme ve yeni hatların inşası tüm mahallelerimizde hızla hayata geçecek. Tüm ilçelerimizin ana arterlerinde yol ve cadde düzenlemesi yapılacak. Mahalleye dönüşen 584 köyümüzde sosyal alanlar oluşturulacak. Mahalleleri ilçeye bağlayan yolların tamamı asfalt yapılacak. Tüm ilçelerde de sosyal yaşam koşullarını geliştirici tesisler inşa edilecek. İlçelerimizin mevcut makine parklarını geliştirme adına ekipman destekleri artarak devam edecek. Sosyal ve kültürel paylaşımın gelişmesi adına, ilçe ve mahallelerimizde öğrencilerimize yönelik maddi eğitim desteği verilecek. Kadın ve gençlerimize yönelik, Değerler Eğitimi ve Mesleki Eğitim projeleri ile bu coğrafyanın medeniyetine özgün bir neslin yetişmesi için gerekli sosyal yapılar oluşturulacak. Akyokuş rekreasyon çalışmaları yürütülecek. Yeni meyve ve sebze hali yapılacak. Katı atık ve çöp toplama merkezleri tamamlanacak. Yeraltı ve katlı otoparklar, yeni toplu ulaşım hatları ve trafiği güvenliğini arttırıcı yatırımlar gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. İl Başkanı Arat, Türkiye genel seçim beyannamesinde yer alan konulara ilaveten Konya’ya dair hedefleri Medeniyet, Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Haberleşme ve Bilişim, Enerji, Sanayi ve Ticaret, Sağlık, Turizm ve Yerel Yönetim başlıkları altında anlattı. Arat, bizim medeniyetimizin su ve merhamet medeniyeti olduğunu belirterek, “Medeniyetimizde sömürge ve talan yoktur. Biz insan odaklı politikalar üreteceğiz. Şehrimizin evrensel değerler yetiştiren bir merkez olmasına yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.
Eğitimde, çocuk ve gençlerin daha iyi eğitim görmeleri ve ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini ifade eden İl Başkanı Arat, “Yeni derslikler yapılacak, üniversitelerin, eğitim kapasitesini ve kalitesini artırma amacı ile fiziki altyapılarının geliştirilmesine yönelik yatırımlar devam edecek. Yeni yurt binaları yapılacak. Konya’da kurulacak Yaygın Eğitim Merkeziyle üreten, düşünen ve sorgulayan toplum yapısının hakim olduğu kariyer eğitimleri düzenlenecek” şeklinde konuştu.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK
Konya Ovası’na havza dışından daha fazla su getirilmesine yönelik mega projelerin tasarım ve planlama çalışmaları yoğunlaşırken; inşası devam eden BSA Kanalı, Avşar-Bağbaşı-Hadimi Tüneli, AHİ Kanalı, Hotamış Depolaması ve Çumra Sulamaları gibi büyük sulama projelerinin tamamlanacağını ifade eden Arat, “Düşük verimli eski sulama sistemleri de yenilenip iyileştirilecek ve bu sayede daha geniş arazilerin sulanması sağlanacak. KOP İdaresi kaynaklarıyla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen ve şu ana kadar 750 bin dekar araziyi sulayan Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı ile gölet ve kapalı sulama sistemlerinin yapımına devam edilecek, mümkün olan her yerleşim yerine bir sulama projesi hazırlanacak. Tarımsal kuraklığın etkilerini azaltmaya yönelik koruyucu tarım uygulamaları yaygınlaştırılırken, 500 bin hektardan fazla alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri tamamlanacak. Kırsal alanda tarım dışı üretim çeşitlendirmesi ve istihdam imkanları artırılarak gelir seviyesi yükseltilecek. Mevcut hayvancılık destekleri devam edecek ve yeni destek programları uygulanacak. Organize hayvancılık ve entegre işleme bölgeleri kurulacak” dedi.
ULAŞTIRMA, HABERLEŞME VE BİLİŞİM
Ulaştırma, Lojistik ve Bilişim konusunda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Arat, “Kayacık Lojistik Köyü, yük ve yolcu taşımacılığında çığır açacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattı tamamlanacak. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının uygulama projesi bitirilerek, inşa süreci başlayacak. Konya’mızın ‘merkez lojistik şehir’ rolünü yeniden üstlenmesi en önemli hedeflerimiz arasında olacak. Konya’mızın şehir içi ulaşım sorununu çözmek için 43 km’lik Metro yapım çalışmalarına başlanacak. Metro bağlantılı şehir içi yeni ulaşım hatlarının entegrasyonu sağlanacak. TÜRKSAT tarafından Meram Kozağaç mevkisinde TIER3 sertifikasına sahip bir Türkiye Coğrafi Yedekleme ve Felaket Kurtarma Merkezi kurulacak. Konya’da kamu ve özel sektör yatırımlarını bünyesinde barındırabilecek uluslararası nitelikte veri merkezleri bölgesi modeli oluşturulacak, bu model tamamlayıcı yatırımlar ile orta vadede bir bilişim vadisine dönüştürülecek” dedi.
Enerji iletim altyapısı güçlendirilerek halkın kesintisiz ve güvenilir elektrik enerjisine kavuşmasının sağlanacağını kaydeden Musa Arat, “Karapınar-Ayrancı Termik Santrali projesinin hayata geçirilmesi için yasal çalışmalar tamamlanacak. Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yatırıma açılacak. Yerli enerji kaynaklarının kullanılmasına ve enerji verimliliğine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürülecek” şeklinde konuştu.
SANAYİ VE TİCARET
Konya sanayinin gelişebilmesi için yeni organize sanayi bölgelerinin planlanarak yatırımlara açılmasının sağlanacağını belirten Arat, “Konya sanayisinin gücüne güç katacak Teknoloji Transfer Ofisleri, Teknokent çalışmaları, İnovasyon Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi faaliyetlerine destek verilmeye devam edilecek. Sanayi ve ticaret ürünlerinin limanlara çok daha kolay ve uygun maliyetli ulaşımı sağlanarak bölge sanayinin rekabet gücü arttırılacak. Konya’da ARGE ve ÜRGE faaliyetlerini yaygınlaştıracak organizasyonlar ve girişimler desteklenecek. TÜBİTAK, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı gibi kurumlardan sanayinin gelişmesine yönelik teşvikler verilmeye devam edilerek üretim ekonomisinin Konya’mızda gelişmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.
“Sağlık sistemimizi, şehrimizin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve küresel sağlığa hizmet edecek şekilde geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuşan İl Başkanı Arat, “Arsa tahsisi yapılan bin 500 yataklı Karatay Sağlık Kampüsü’nün yapımına başlanılacak. Mevcut Eğitim Araştırma Hastanesi, gerekli tadilat ve yenilemeler yapılarak Numune Hastanesi olarak hizmete açılacak. Şu an üç ayrı kamu hastanesini bünyesinde barındıran Beyhekim Sağlık Kampüsü tek yönetim çatısı altında birleştirilerek, mevcut bölümlerin yanında bölgeye hizmet verecek Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Yanık Tedavi Merkezi hizmete açılacak. Mevcut Numune Hastanesi inşaatı tamamlandıktan sonra Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri güçlendirilmiş genel hastane olarak hizmet verecek. Numune Hastanesi eski tarihi binası, Sağlık Müzesi haline getirilecek. Ilgın, Akşehir ve Ereğli gibi ilçelerimize, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Termal Fizik Tedavi Merkezi projelerinin hayat bulacağı stratejik eylem planları hazırlanacak” dedi.
İl Başkanı Musa Arat, turizm varlıklarının yok olmasının engellenmesine ve Konya turizmine kazandırılmasına yönelik yüksek maliyetli koruma, restorasyon ve tanıtım gibi harcamaların devam edeceğini kaydederek, “Konya’nın tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılmasına yönelik, Tarihi Bedesten Çarşısı gibi restorasyon projelerine destek verilecek. Konya’nın uluslararası ölçekte değerlerinin tanıtımı ve anlaşılmasına yönelik her türlü girişim desteklenecek. Konya’da konaklama gün sayısının artması ve alternatif turizm alanlarının oluşturulmasına yönelik projelerle turizm alt yapısı desteklenecek. Konya’nın bir fuar ve kongre merkezi olmasına yönelik büyük organizasyonlar desteklenecek ve buna yönelik alt yapı yatırımları devam edecek. Konya’nın sağlık turizmi açısından önemli merkezlerden biri haline gelmesi sağlanacak” dedi.
YEREL YÖNETİM
Son olarak Yerel Yönetim başlığını açıklayan İl Başkanı Arat, “Marka şehrimizin yerel yönetimleri sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran, şehircilik ve medeniyet adına küresel değer üreten, kamusal hizmet sunumunda hakkaniyet ölçüsüne ve hukuka uygunluğu daima şiar edinmiştir. Yeni Büyükşehir Yasası gereği Konya’mızın bütün mahallelerinde, ‘her mahalleye eşit hizmet’ ifadesinin karşılığını bulacağı çalışmalar hızla planlanıp, yapımına başlanacak. Bu minval üzerine; mahalleye dönüşen 168 beldemizin kanalizasyon yapım işleri tamamlanacak. İçme suyu hattı yenileme ve yeni hatların inşası tüm mahallelerimizde hızla hayata geçecek. Tüm ilçelerimizin ana arterlerinde yol ve cadde düzenlemesi yapılacak. Mahalleye dönüşen 584 köyümüzde sosyal alanlar oluşturulacak. Mahalleleri ilçeye bağlayan yolların tamamı asfalt yapılacak. Tüm ilçelerde de sosyal yaşam koşullarını geliştirici tesisler inşa edilecek. İlçelerimizin mevcut makine parklarını geliştirme adına ekipman destekleri artarak devam edecek. Sosyal ve kültürel paylaşımın gelişmesi adına, ilçe ve mahallelerimizde öğrencilerimize yönelik maddi eğitim desteği verilecek. Kadın ve gençlerimize yönelik, Değerler Eğitimi ve Mesleki Eğitim projeleri ile bu coğrafyanın medeniyetine özgün bir neslin yetişmesi için gerekli sosyal yapılar oluşturulacak. Akyokuş rekreasyon çalışmaları yürütülecek. Yeni meyve ve sebze hali yapılacak. Katı atık ve çöp toplama merkezleri tamamlanacak. Yeraltı ve katlı otoparklar, yeni toplu ulaşım hatları ve trafiği güvenliğini arttırıcı yatırımlar gerçekleştirilecek” diye konuştu.