Fırtına Konya'yı Uçurdu! Maddi Hasar Oluştu

Konya'da etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, şehir genelinde ciddi hasar ve aksamalara yol açtı. İşte gün boyunca yaşanalar…
Fırtına Konya'yı Uçurdu! Maddi Hasar Oluştu
Kayıt Tarihi: 15.06.2024 01:27 - Son Güncelleme: 05.10.2024 16:55
YAZI
A

Konya'da etkili olan şiddetli rüzgar günlük yaşamı tam anlamıyla kabusa çevirdi. Ağaçlar devrildi, yangınlar çıktı, birçok binada cam balkonlar patladı. Maddi hasarlı birçok olumsuzluk yaşanırken, can kaybı ve yaralanma ihbarı olmaması en büyük teselli oldu.

Tramvay Hattına Ağaç Devrildi

Kentte şiddetli rüzgar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Kampüs tramvay hattının Alaaddin Durağı bölgesinde hat üzerine bir ağaç devrildi. Bu olay sonucunda bazı araçlar zarar gördü ve tramvay seferleri geçici süreliğine askıya alındı.

Meram İlçesinde Yangın

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'ndeki bir tarım alanında, fırtına nedeniyle kıvılcım çıkaran elektrik telleri yangına sebep oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Hüyük İlçesinde Fırtına Hasarı

Hüyük ilçesinde aniden başlayan şiddetli fırtına ve yağmur, ilçe merkezi ve mahallelerinde ciddi hasara yol açtı. Fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden söküldü, iş yerlerinin önündeki gölgelikler ve çilek bahçelerindeki kulübeler zarar gördü.

Kadınhanı İlçesinde Elektrik Kesintisi

Kadınhanı ilçesinde elektrik tellerinin kopması nedeniyle ilçenin yarısına enerji verilemedi. MEDAŞ ekipleri, kopan elektrik telleri için acil çalışma başlattı.

Yangın İhbarları ve Müdahaleler

Konya genelinde fırtınayla birlikte çok sayıda yangın ihbarı alındı. Elektrik iletim hatlarının rüzgarla sallanıp birbirine çarpması sonucu yangınların çıktığı iddia edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, rüzgarın etkisiyle büyümesi muhtemel yangınlara hızla müdahale ederek söndürdü.

Karatay İlçesi Yangını

Karatay ilçesi Araplar Mahallesi'ndeki Büyüksinan İlkokulu yakınındaki parkta yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek yangın söndürüldü.

MEDAŞ'tan Elektrik Kesintisi Açıklaması

Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. MEDAŞ, kesintiler için artırılan ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti ve vatandaşlardan anlayış bekledi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler