Konyaspor 102 Yaşında!

22 Haziran 1922 tarihinde Konya Gençlerbirliği adıyla kurulan Konyaspor 102 yılı geride bıraktı. Süreyya Rıfat Ege ve arkadaşları tarafından kurulan Konyaspor, 102. yaşını kutluyor.
Konyaspor 102 Yaşında!
Kayıt Tarihi: 22.06.2024 21:27 - Son Güncelleme: 05.10.2024 17:23
YAZI
A

Konyaspor, 102. yaşını kutlamak amacıyla sosyal medya hesaplarından özel bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda kulübün geçmişinden bugüne kadar çekilmiş çeşitli fotoğraflara yer verildi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Süreyya Rıfat Ege'nin ektiği tohum, şimdi asırlık çınar oldu. Gücünü bozkırın topraklarından alan en büyük ve en değerli kimliktir Konyaspor. Gençlerbirliği, İdmanyurdu ve Konyaspor... Şehrin insanlarının gönlünde her daim yer edindi. Geleceğe bakan düşlerimizi, yeşil-beyaz aşkıyla süslüyoruz. Hep var ol Konyaspor! 102. yaşın kutlu olsun asırlık sevdamız. Nice senelere Konyaspor."

1922 yılında Konya'da Konya Gençlerbirliği adıyla kurulmuştur. Konya Ligi şampiyonu olarak Türk futbol tarihindeki ilk ülke şampiyonası olan 1924 Türkiye Futbol Şampiyonası'na katılmıştır. 1965 yılında profesyonel liglerde Konya şehrini tek takımın temsil edeceği yönünde federasyondan gelen talimat doğrultusunda Konya Gençlerbirliği; Meramspor, Selçukspor ve Çimentospor ile birleşerek "Konyaspor" adını almış ve 1. Lig'de profesyonel olarak mücadeleye başlamıştır. Kulüp 1981 yılına kadar siyah-beyaz renklerde mücadele ederken, 1980-81 sezonu sonunda rakibi Konya İdman Yurdu'yla birleşmiş ve renkleri de rakibinin renkleri olan yeşil-beyaz olarak belirlenmiştir. Birleşim tarihi olan 1981 yılı, birleşimden dolayı Konyaspor'un kuruluş yılı olarak kararlaştırılsa da, 2016 yılı Eylül ayında yapılan Genel Kurul toplantısı kararı ile Konyaspor'un kuruluş yılı 1922 olarak değiştirilmiş ve kulüp armasına da işlenmiştir.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler