Konya'da Büyük Operasyon! 25 Milyonluk Vurgun

Deprem bölgelerindeki hasarlı araçları alarak gümrük kaçağı, hurda ve çalıntı araçlarla change yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. 49 araca el konulurken 5 kişi tutuklandı.
Konya'da Büyük Operasyon! 25 Milyonluk Vurgun
Kayıt Tarihi: 13.06.2024 13:40 - Son Güncelleme: 05.10.2024 17:23
YAZI
A

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği'nin üç aylık çalışması sonucunda, deprem hasarı almış araçların şasi ve motor numaralarının değiştirilerek sahte belgelerle tescil edildiği ve bunların üçüncü kişilere satıldığı tespit edildi.



Operasyon sırasında 49 aracın 18 farklı ilde satıldığı belirlendi ve bu araçlara el konuldu. Yapılan incelemelerde, araçların büyük bir kısmının gümrük kaçağı, yakalamalı/hacizli ve çalıntı araçlar olduğu ortaya çıktı.



25 milyon TL'lik vurgun yapıldığı tespit edilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler