Ahmet Keleşoğlu Toprağa Verildi

Vefat eden hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya'da düzenlenen törenle toprağa verildi.
Ahmet Keleşoğlu Toprağa Verildi
Kayıt Tarihi: 16.01.2015 20:26 - Son Güncelleme: 09.01.2025 16:31
YAZI
A
 Düzenlenen cenaze törenine; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen, akademisyenler, öğrenciler, çok sayıda iş adamı ile Ahmet Keleşoğlu’nun yakınları ve sevenleri katıldı.



ÇALIŞANLARINI ÇOK SEVERDİ

Merhumun yakınları ve Selçuk Ecza Deposu çalışanları adına duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere konuşan Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’nin ulu bir çınarını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kendisi bizlere her zaman zor durumlarımızda yol gösteren, vizyon sahibi çalışanlarıyla, işadamlarıyla yaptırdığı okullardaki öğrencilerle bir araya geldiğinde ziyadesiyle mutlu olan bir insandı. Nazik, kibar centilmen, mütevazi, adil, yardımsever ve çalışmayı seven bir insandı. Çalışanlarını çok severdi. İş hayatında onun şiarı olan güven denge ve istikrar kriterlerini hiçbir zaman kaybetmedi. Güven onun için her şey demekti. 2006 yılında Selçuk Ecza depolarının halka açılmasını sağladı. O yıldan bu yana kendi gayretleriyle herhangi bir kredi ihtiyacı olmayan bir şirket yarattı. Bu durum Türkiye’nin bugünkü şartlarında bir mucizedir. İleriyi çok iyi planlardı. Tedbirliydi. 2008 yılında Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfını kurdu. Eğitime çok önem verirdi. Yaptırmış olduğu okullarda yaklaşık yirmi beş bin öğrenci var. Onun ardından bizim görevimiz; Vakıf olsun, kurumlarımız olsun, çalışanlarımız ve ailesi olsun devraldığımız bu kurumları en iyi şekilde ileriye götürmek ve sürdürmek olmalıdır.” diyerek Keleşoğlu’nun Ermenekli olmaktan çok gurur duyduğunu kendisinin Prof. Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu olarak anılmak istediğini de sözlerine ekledi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler adına konuşan lisansüstü öğrencisi Mehmet Aşıkcan; Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” hadisini hatırlatarak, Keleşoğlu’nun içinde yetişmiş olduğu topluma büyük hizmetler verdiğini belirtti. Fakülteye başlayan bütün öğrencilerinin ilk iş olarak fakültenin adından dolayı Ahmet Keleşoğlu ismini araştırmak olduğunu belirterek onu her zaman rahmet ve minnetle anacaklarını ifade etti.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ise fakülte adına yaptığı konuşmada; Hz. Hadimi’nin beytini hatırlatarak: “Kamil odur ki koya her yerde bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser.” mesajını idrak etmiş maddi manevi bir çok esere imzasını atmış cömert, yiğit abidevi bir şahsiyet olan Ahmet Keleşoğlu’nun başardıkları sadece sağlık, turizm, sanayi alanında ülkemize kazandırdıklarıyla sınırlı değildir. Dürüstlük doğruluk çalışkanlık özverili olmak gibi değerleri kendine benimsemiş ve hayat düsturu haline getirmiş, insanımıza eğitim, kültür, sosyal sorumluluk projelerinde de yardım amaçlı büyük maddi ve manevi destekleri söz konusudur. Kendisi herkese örnek, güzide ve hayırla yad edilmeyi hak etmiş bir kişilik olarak Türkiye’nin en büyük eğitim fakültelerinden biri olan bu fakültedeki öğrencilerin hamisi olarak hatıralarda kalmayı hak etmektedir. İsmini şerefle taşıdığımız 55.000 metre karelik bu fakültede 400’e yakın akademisyen ve 10.000’i aşkın öğrenci çalışmakta ve eğitim almaktadır. Ahmet Keleşoğlu kıyamete kadar ışık saçmaya devam edecektir. “ diyerek ailesine, iş çevresine ve üniversite camiasına başsağlığında bulundu.

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay ise Ahmet Keleşoğlu’nun ilaç ve eczalık sektöründe çok önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade ederek: “Faaliyet alanı içerisinde bulunduğu ecza depoları Türkiye’de ilaç dağıtım kanalları içerisinde amiral gemisi olmuştur. Bugün Türkiye’de ilaç ve eczacılık alanında vatandaşlarımızın ilaca daha hızlı ulaşması noktasında kendisinin kurduğu şirketler çok önemli görevler üstleniyorlar.” dedi.



Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; şimdiye kadar yapılan konuşmalarda Ahmet Keleşoğlu’nun birçok güzel özelliğine değinildiğini ve hepsine katıldığını belirterek: “Bu nesil Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nesli. Benim babam da 90 yaşındaydı ve o da Anadolu’da zorluklarla yetişerek İzmir’e göç etmişti. Ahmet amca ile konuştuğumuz zamanlarda öğrendiğim ve onun da dört yıllık bir askerlik süreci geçirdiğini 2. Dünya savaşı sıralarını yaşadığını ve cumhuriyetin kurulmasında ne denli zorluklar yaşadıklarını hem Ahmet amcadan hem de babamdan dinlemiş biri olarak bu neslin kıymetinin bilinemediğinin farkına varmıştım. Kıt kanaat şartlarda Torosların eteğinden çıkıp kökenini unutmadan milli değerlere saygılı ve ticari hayatta başarı göstermek için azimle gecesini gündüzüne katan bir şahsiyet olarak kazancının da gelecek nesillere harcanması yönünde vakfetme özelliğine sahip bir bireyden bahsediyoruz. Bu anlamda kendisi paranın ne kadar zor kazanıldığını ve bu sürecin de ne kadar disiplin ve dikkatli davranılması gerektirdiğini de anılarını bahsederken anlatmıştı. Kendisinin Allah vergisi olarak, büyük bir sosyal, vicdani ve iş zekâsına sahip olduğunu düşünüyorum ki bunu son anına kadar aklı başında bir şekilde hayatını geçirdiğine şahit olarak belirtiyorum. Ahmet amcamıza Allah’tan gani gani rahmet diliyor, kalanlarına da sabrı cemiller niyaz ediyorum .” şeklinde konuştu.

YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman; yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyerek: “ Hz. Ali, ‘Öldükten sonra da yaşamak istiyorsanız ölmez bir eser bırakınız’ diyor. Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin ifadesi ile Ahmet Keleşoğlu bunu başarmış bir insan. Elbette eserleriyle anılacak ve yapmış olduğu yardımlarla amel defteri hiç kapanmayacaktır. İçinde bulunduğumuz binanın da onun eserleri arasında olduğunu biliyorum. Burada binlerce öğretmen adayımız eğitim görüyor. Onu her zaman şükranla yad edeceklerdir. Eğitim bir ülkenin en önemli alanıdır. Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Ahmet amcamız da bu alanda pek çok yatırım yapmıştır. İnşallah bu yatırımların amel defterine çok katkısı olacaktır” diyerek başsağlığında bulundu.



Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem konuşmasının başında eğitim camiası adına başsağlığı dileyerek herkese ölümün bir gün geleceğini önemli olan şeyin dünyada yapılanlar, sadaka-i cariyeler ve gittikten sonra hayırla anılmak olduğunu söyledi. Bu noktada Ahmet Keleşoğlu’nun örnek bir insan olduğunu belirterek: “ Kendisi Konya, Karaman daha doğrusu Anadolu aşığıydı. Ankara’da toplantılar düzenler, Konya’ya ne yapılabileceği konusunda bizlere de ışık tutardı. Onun yetiştiği topraklar, onun hayatına güzel mesajlar sundu. Hz. Hadimi; ‘Kamil O dur ki koya her yerde bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ derken yine Hz. Mevlana; ‘Bir mum başka bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.’ der. Kendisi de hem birçok eser bıraktı hem de çok mum yaktı.” diyerek kurduğu vakıfların onun misyonunu devam ettireceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında onun yetiştirdiği insanların ve yakınlarının yaptığı önemli hizmetleri devam ettireceğini düşündüğünü belirtti. Akyürek: “Bu topraklarda gençlerimiz ve insanlarımız için güzel ve hayırlı örnekler ve modeller yetişmiştir. Ahmet amca da bunlardan birisiydi. Torosların ciddi şartlarından çıkıp Konya’da küçük bir müessese olarak başlayıp sonra da ülkesinde kendi sektörüne yön veren bir insan haline gelmek sonra da doğduğu topraklara gelerek burada defnedilmeyi istemesi de gerçekten ibretlik olaylardır.” diyerek onun bıraktığı güzelliklerin hep birlikte devam ettirilmesi için çaba sarf edileceğini umduğunu belirtti.

Konya Milletvekili Cem Zorlu Ahmet Keleşoğlu’nun tırnaklarıyla kazıyarak bu günlere geldiğini belirterek: “Babadan kalan malı vermek kolaydır. Ama tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı malı vermek o kadar kolay değildir. Hayır yapmak herkese nasip olmaz. Peygamberimiz diyor ya bir kişi vefat ettiği zaman 3 şey mezara kadar onu takip eder. Malı-mülkü, evladı-akrabası ve ameli. Mezara gittiğinde diğerleri onu bırakacak ve yaptığı sadaka-i cariyelerle amel defteri hiç kapanmayarak onunla kalacak. Cenab-ı Hak hepimize böyle yaşamayı ve ölmeyi nasip etsin.” diyerek yakınlarına ve sevenlerine başsağlığında bulundu.



NASIL YAŞARSANIZ ÖYLE ÖLÜRSÜNÜZ:

Konya Valisi Muammer Erol başladığı konuşmasında; “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.” hadisini naklederek: “Ahmet amca güzel yaşadı. Dünyasını yaptığı bu güzelliklerle doldurdu. İyilik yaptı mutlu oldu. Biz burada bu yaptığı güzel işlere şehadet edenler, fidanlar olarak bu ulu çınarı dualarımızla Hakka uğurluyoruz. Böylesi bir hayatın herkese örnek olmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi. Törenin ardından Ahmet Keleşoğlu’nun naaşı Mürşitpınar camisine getirildi. Kılınan Cuma Namazının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Keleşoğlu için Cenaze Namazı kılındı. Vatandaşların yoğun katılımı ve tekbirler eşliğinde Musalla Mezarlığı’na getirilen Keleşoğlu’nun naaşı dualar ve dini merasimle toprağa verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler