SÜ Girişimcilik’te İlk 10-Patentte Türkiye Birincisi
Selçuk Üniversitesi (SÜ), TÜBİTAK tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre ilk 50 üniversitenin sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk 10 içinde yer almayı başardı.
Kayıt Tarihi: 04.07.2014 13:18 - Son Güncelleme: 13.01.2025 09:47
Selçuk Üniversitesi (SÜ), TÜBİTAK tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre ilk 50 üniversitenin sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk 10 içinde yer almayı başardı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre ilk 50 üniversitenin sıralandığı ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ni düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. İlk 10 sıraya sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alan bazı üniversitelerin girebildiği sıralamaya Selçuk Üniversitesi, Anadolu’dan giren ilk üniversite oldu. Devlet üniversiteleri kategorisinde Selçuk Üniversitesi 5. sırada yer aldı. Ayrıca endeks verilerinde yer alan Tescilli Ulusal ve Uluslararası Patent Sayılarının göstergesi olan 'Fikri Mülkiyet Havuzu' kriterinde Selçuk Üniversitesi 10.4 puanla Türkiye'de 1. sırada yer aldı. Endekste ilk 10 sıra şu üniversitelerden oluştu: “Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Selçuk Üniversitesi.”
SELÇUK, İLK KEZ İLK 10’DA YER ALDI, PATENTTE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
Endekste 2012 yılında 16’ncı, geçtiğimiz yıl da 11’inci sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, bu yılki sıralamada 1 basamak daha yükselerek 10’uncu sıraya yerleşti. Selçuk Üniversitesi, endekste birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı. 2014 Yılı Girişimcilik ve Yenilikçi Endeksi Sıralaması kapsamındaki tescilli ulusal ve uluslararası patent sayılarının göstergesi olan 'Fikri Mülkiyet Havuzu' kriterinde ise Selçuk Üniversitesi 10.4 puanla Türkiye'de 1’inci sırada yer aldı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi, ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü’ kriterinde de Anadolu Üniversitesi ve ODTÜ’nün ardından 3’üncü oldu.
KONYA, ANADOLU’DAN İLK 10’A GİREN İLK ŞEHİR
İlk 10 sıraya sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alan üniversitelerin yerleştiği endekse Selçuk Üniversitesi’nin Anadolu’dan giren ilk üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Aynı endekste önceki yıl 16’ıncı, geçtiğimiz yıl 11’inci sıradaydık. Selçuk Üniversitesi’nin Anadolu’dan yer alan ilk üniversite, Konya’nın ise Anadolu’dan sıralamaya giren ilk şehir olması üniversite-sanayi alanındaki işbirliğinin ilerlediğini gösteren son derece önemli bir gelişmedir. Bu başarı şehir ve üniversite arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik unsurlarının birlikte geliştiğini gösteren somut bir gösterge, ortak bir başarıdır. Gerek Selçuk Üniversitesi gerekse Konya’nın, önümüzdeki yıllarda bu grafiği çok daha yukarı taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.