Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektöründen 2013-14 Yılı Değerlendirmesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, gerçekleştirilen “Basın Buluşması”nda üniversitenin 2013-2014 Öğretim Yılı Genel Değerlendirmesi’ni yaptı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektöründen 2013-14 Yılı Değerlendirmesi
Kayıt Tarihi: 17.06.2014 12:51 - Son Güncelleme: 22.11.2024 14:46
YAZI
A
 


Dedeman Otel’de düzenlenen “Basın Buluşması”na yerel ve ulusal yayın yapan gazete ve televizyon temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı. Üniversitenin tanımının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitenin fiziki ve teknik yapısıyla ilgili bilgi verdi.

HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN YÖK’TEN İZİN

Konya’nın 5 üniversiteye sahip 4’üncü il olduğunu ifade eden Rektör Şeker, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nin eğitim alanında Türkiye’nin seçkin fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Rektör Şeker, Hukuk Fakültesi konusunda YÖK'ten iznin geçtiğini belirterek, "Şu anda bakanlar kurulunda. Hukuk Fakültesi'nde lisans ağırlıklı bir eğitim düşünmüyoruz. Lisansüstü ağırlıklı olarak hoca yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz" dedi. 

Türkiye’de tematik üniversite vurgusunun da oluşturulamadığını vurgulayan Rektör Şeker, “Bazı çalışmalar var bu konuda. Özellikle Konya’daki vakıf üniversitelerinde kurulma aşamasında olan Gıda ve Tarım Üniversitesi bu anlamda tematik üniversite olma yolunda özelliğini inşallah kaybetmez. Tematik Üniversitelere ihtiyaç var. Devlet Üniversitelerinin böyle bir şansı olmuyor maalesef. Bu alanda teknik üniversite olarak kurulan üniversiteler teknik özelliğini koruyamadı. Yine sağlık alanında kurulan üniversiteler sadece sağlık alanında sınırlı kalmadı devlet üniversiteleri için. İster istemez her alana geçiş yapılmış oluyor. İnşallah biz bu alanların hepsinde belirli bir standart tutturmuş oluruz” şeklinde konuştu.



“HEDEF 35 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK”

Haziran 2014 verileri çerçevesinde üniversitenin 72 adet öğrenci topluluğunu içerisinde barındırdığını anlatan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu anlamda canlı bir öğrenci topluluğunun faaliyet gösterdiğini belirterek, “Öğrenci sayımız 23 bin 351. 15 bin 500 lisans, 4 bin 290 yüksek lisans ve doktora, 50 farklı ülkeden 571 yabancı uyruklu öğrencimiz var. YÖK’ün bize vermiş olduğu kontenjanlarla beraber bu sayılar önümüzdeki yıllarda daha da arttırmış olacağız. Hedefimiz 35 bin öğrenciye ulaşmak. Öğretim üyesi sayısının şu anda 691. Atamada ilan safhasında veya muvafakat safhasında yaklaşık 75 öğretim üyesi de bu kadroya eklenmiş olacak. Toplamda 4 bin 119 sayısına ulaşmış bir aile olarak Konya’ya hizmet üretmeye çalışıyoruz" dedi.

"KONYA'YA YATIRIM TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Devletin vermiş olduğu yaklaşık 45 bin 500 milyon TL bütçeyle Konya’ya yatırım transferi gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Şeker, bütçenin sağlık sektörüne 18 bin, eğitim sektörüne de 27 bin 500 civarında olacak şekilde dağıtılacağını söyledi. 

Uluslararası faaliyetlere yönelik olarak Erasmus anlaşmalarını da gerçekleştirdiklerini aktaran Prof. Dr. Şeker, Erasmus plus diye tanımlanan yeni dönemin AB değişim programlarının temelini oluşturan programda yerlerini aldıklarını kaydetti. Engelsiz üniversite çerçevesinde de ciddi bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Şeker, “Arkadaşlarımızı yetiştiriyoruz ve eğitimlere gönderiyoruz. Şu anda Konya’da bir görme engelli kardeşimizin okuma-yazma talebini karşılayabilecek teknik donanıma sahibiz. Bu alanda ciddi bir merkez oluşturduk. Eğitim Fakültesinde bu alanda ciddi bir ekip çalışıyor” diye konuştu. 

Uluslararası ilişkiler konusunu biraz ağırdan aldıklarını söyleyen Rektör Şeker, “Dışarıdan gelen talepleri çoğunlukla karşılıyoruz. Çünkü yeni kurulmakta olan bir üniversite olarak karşı taraftaki muhataplarımıza sunacağımız şeylerin gerçekçi ve sağlam temeller üzerinde olması için çaba sarf ediyoruz. Yoksa bizle ya da bizim talebimizle imza atmak isteyen çok üniversite var. Fakat bu imza kültürü seyahate yönelik gerçekleşiyor. Çok üzülüyorum” şeklinde konuştu.



"ORTAK DERSLİKLER BU AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK"

Yeni kurulan bir üniversite olmaları hasebiyle Konya'nın yükseköğretimdeki birikimlerinin bazılarını devraldıklarını belirten Rektör Şeker, "Fiziki alanda yapmamız gereken ev ödevlerimizi bazen kiralayarak bazen kurumlardan rica minnet talep ederek hocalarımıza ve öğrencilerimize fiziki mekan oluşturmak üzere çabalarken, bir yandan da Necmettin Erbakan Üniversitesi yerleşke master planını tamamlamış olduk. Bu 1,5 yıl zaman aldı. Ama bu zaman diliminde şunu istedik; taşlar yerli yerine sağlıklı bir şekilde konsun. Daha sonra oynama yapılmasın yapboz olmasın. Ülkenin kaynakları israf edilmesin. Coğrafi mekana en uygun dizayn nasıl yapılabiliyorsa arkadaşlarımız ciddi bir çalışma gösterdiler ve bir yandan bunu yaparken ortak dersliklerimizin de kampüs alanı içerisinde yükselmesi gerekiyordu. Şehre en yakın olan 3 blok ortak derslik. TOKİ bu ay içerisinde teslimatını gerçekleştirmiş olacak. Yaklaşık 6 aylık gecikme oldu. Bu bina bize Aralık ayında teslim edilecekti. Fakat inşaat firmalarının malum farklı gerekçelerle uzatma talepleri ortaya çıkıyor. İnşallah Haziran sonu itibariyle bina teslimatı TOKİ tarafından yapılmış olacak. Köyceğiz merkez kampüsünün bundan sonraki 2. Etabı Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi ve Mimarlık Mühendislik Fakültesi olacak. Bunlar bizim en çok öğrenciye sahip olan yeni kurulmuş olan fakültelerimiz bu anlamda. Öncelikli olarak bu arkadaşlarımızın fiziki mekan sorununu çözmüş olacağız. Kampüste ilk bu arkadaşlar eğitim öğretime başlamış olacak. Bunun da TOKİ ile görüşmeleri gerçekleştirildi. Biz proje teslimi safhasındayız" dedi.

NECMETTİN ERBAKAN MÜZESİ KURULUYOR

Rektör Şeker, Necmettin Erbakan'ın ailesiyle yaptıkları görüşmede üniversite içerisine "Necmettin Erbakan Müzesi" kurma teklifini ilettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da böyle bir talep geldiğini dile getirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, ihale süreci tamamlanmış olan bir hastane projesinin de söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Şeker, ardından Ağustos ayında hasta kabulüne başlayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi'ni gezerek, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler