NE Üniversitesi BM Toplantısına Katılacak

Necmettin Erbakan Üniversitesinden, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 6. Küresel Forumuna katılım sağlandığı bildirildi.
NE Üniversitesi BM Toplantısına Katılacak
Kayıt Tarihi: 01.09.2014 07:48 - Son Güncelleme: 11.01.2025 23:37
YAZI
A
Necmettin Erbakan Üniversitesinden, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 6. Küresel Forumuna katılım sağlandığı bildirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 6. Küresel Toplantısı’nın Endonezya’nın Bali Adasında 29-30 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, BM Medeniyetler İttifakına üye ülkelerin üst düzey temsilcilerinin katıldığı Forum’da bu yıl, “Çoklukta Birlik (Kesrette Vahdet): Ortak ve Evrensel Değerler İçin Çoğulculuğu ve Çeşitliliği Kutlama” ana başlığı altında iki gün sabah ve öğleden sonra değişik salonlarda sunumlar yapıldığı belirtilerek, “Ülkemizi bakanlıklar düzeyinde temsilin yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesinden Uluslararası Rumi Medeniyetler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar temsil etti. Toplantının ilk günü, 29 Ağustos Cuma sabahı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, BM Medeniyetler İttifakı Temsilcisi N. Abdülaziz En-Nasr, Endonezya Devlet Başkanı ve Endonezya Dışişleri Bakanıyla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru selamlama ve açılış konuşmaları yaptılar. Aynı gün öğleden sonra ve 30 Ağustos Cumartesi, gün boyu gerçekleştirilen panellerde ana konu etrafında sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Panellerin ilkinde hem konuşmacı hem de tartışmacı olarak katılan Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, çok kültürlü toplumlarda, ‘Dinlerarası ve kültürler arası eğitim’in önemi üzerinde durdu. Yöresel, bölgesel ve küresel açıdan çoğulculuk ve çeşitliliğin bir ilahi plan olduğunu ve farklılıklardaki zenginliği doğru olarak okumanın, anlamanın, yorumlamanın ve aynı zamanda takdir etmenin ancak eğitimle mümkün olabileceğini çeşitli örneklerle açıkladı. Bu eğitimin düzenli ve disiplinli yapılabilmesi için, ‘Kültürler arası eğitim’ başlığı altında yeni bir dersin, ortaokul, lise, kolej ve üniversitelerin müfredatına girmesi gerektiğini ve bu dersin uzmanlar tarafından çalışılıp geliştirilmesinin önemi üzerinde durdu” denildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler