Konya'daki FETÖ Hastaneleri Ne Olacak?

Konya İl sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. HASAN Küçükkendirci, darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) unsurlarınca yaptırılan ve Olağanüstü Hal kapsamında kamuya devredilen 17 katlı Hastane binasının kadın hastalıkları ve çocuk hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı’na teklif sunduklarını söyledi.
Konya'daki FETÖ Hastaneleri Ne Olacak?
Kayıt Tarihi: 28.07.2016 19:56 - Son Güncelleme: 10.01.2025 22:37
YAZI
A
 FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlatılan mücadele kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından, OHAL kanunu çevresinde 667 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince FETÖ’ye ait özel üniversitelere, vakıflara ait sağlık kuruluşlarına ve okullara el konulmasına karar verilmişti. Bu kapsamda Konya’da da FETÖ’ye ait birçok vakıf, dernek kapatılırken hastanelere de el konuldu. FETÖ tarafından Yeni İstanbul Caddesi üzerinde yaptırılan hastane binasına da el konulmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanenin Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesi olması yönünde Salık Bakanlığı’na teklif verildi.



Zaten milletin parasıyla yapıldı

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz yapımı tamamlanan hastane binasında incelemelerde bulundu.

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci yaptığı açıklamada, OHAL kanunlarına göre hastanenin önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastane olarak milletin hizmetine sunulacağını ifade etti. Küçükkendirci, “Zaten milletimizin yardımlarıyla onların destekleriyle hayırlılarıyla yapılmış olan bu hastane yine milletimizin hizmetine amade olarak sağlık bakanlığımız tarafından çalıştırılmaya ve işletilmeye başlanacaktır” dedi.



"Bize ilaç gibi geldi"

Hastanenin fiziki yapısı hakkında bilgi veren Küçükkendirci, “Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir arsa üzerinde 43 bin metrekarelik kapalı alana oturmaktadır. 17 katlı olup üçü Bodrumda bulunan ameliyathaneler ve laboratuvar katlarından oluşmaktadır. Yine bodrum katta bulunan yaklaşık 100 araçlık bir otopark söz konusudur. Bu hastanedeki odalar nitelikli olarak kabul ettiğimiz bir ve ikişer kişilik yataklardan oluşmakta. Yaklaşık 33 tane bir kişilik 138 tane de iki kişilik yataktan oluşmaktadır. 105 adet yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. 6 adet doğumhane, 11 adet ameliyathane ile hastane açılmaya hazır vaziyettedir. Şu an hastane sadece fiziksel mekan olarak hazır. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığımızın vereceği karar ile yaptığımız teklifle 15 Temmuz Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi veya genel bir hastane olarak kabul edilirse 15 Temmuz Millet Hastanesi olarak inşallah önümüzdeki günlerde faaliyetini başlayacaktır. Bu hastane bizim için ilaç gibi oldu. Gerçekten 400 yataklı ve iyi bir çalışmayla en kısa zamanda 500 yatağa kadar çıkabilecek bir kapasite ile Faruk Sükan Doğum Evi Hastanemizi buraya nakli veya bakanlığımızın öngörüsüyle başka bir organizasyon ile Konya’daki yatak sayımızdan ödün vermek sizin nitelikli bir hizmeti burada sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler