İstanbul'da Filistin İçin Oturma Eylemi Başlatıldı

İsrail İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırımı protesto etmek amacıyla İstanbul'da 2 hafta sürecek olan oturma eylemi başladı. İHH öncülüğündeki eyleme, çok sayıda kadın destek verdi.
İstanbul'da Filistin İçin Oturma Eylemi Başlatıldı
Kayıt Tarihi: 24.04.2024 23:30 - Son Güncelleme: 04.05.2024 11:20
YAZI
A

Siyonist İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımı protesto etmek amacıyla İstanbul'da 2 hafta sürecek olan oturma eylemi başladı.

"Filistin Özgür Olana Dek Meydanlardayız" sloganıyla gerçekleştirilen eylem, basın açıklaması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH İstanbul Teşkilatından Mehmet Kesmen, dünyanın gözü önünde yaşanan zulmü durduracak somut adımların atılmadığına dikkat çekti.



Kesmen, "İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor." dedi.

Batı dünyasında yüz binlerce kişinin katılımıyla yaşanan katliam kınanmasına rağmen ABD ve diğer Batılı ülkelerin katliama destek vermeye devam ettiğini vurgulayan Kesmen, askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkelerinin de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini hatırlattı.



Kesmen, "Bugün burada İsrail'in zulmüne karşı çıkıyoruz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. 12 ülkeden sivil toplum kuruluşunun organize ettiği ve 100’e yakın ülkeden aktivistin katılacağı Uluslararası Özgürlük Filosu birkaç gün içinde yola çıkacak. Filo ile Gazze’ye binlerce tonluk insani yardım malzemesi götüreceğiz inşallah. Aralarında gazetecilerin, sanatçıların, siyasetçilerin, doktorların ve aktivistlerin yer aldığı bini aşkın katılımcı ile Gazze’de yaşanan işgalci İsrail zulmüne karşı durmak ve ablukayı kırmak için yola çıkacağız. Tüm insanlığa bu filonun amacına ulaşması için destek verme çağrısında bulunuyoruz. Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Oturma eylemi, her gün 15.00-22.00 saatleri arasında 5 Mayıs tarihine kadar devam edecek.


Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler