Hamas ABD'nin Ateşkes İddiasını Yalanladı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Haniyye, Hamas'ın ABD'nin ateşkes ve esir takasıyla ilgili önerisinden uzaklaştığı yönündeki suçlamaları reddetti.
Hamas ABD'nin Ateşkes İddiasını Yalanladı
Kayıt Tarihi: 16.06.2024 23:14 - Son Güncelleme: 05.10.2024 17:23
YAZI
A

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın ABD'nin ateşkes ve esir takasıyla ilgili önerisinden uzaklaştığı yönündeki suçlamaları reddetti, ateşkes önerisine cevaplarının Biden'ın açıklamaları ve BM kararıyla uyumlu olduğunu söyledi.

Heniyye, "Filistinlilerin, tüm cephelerde işgalcilere karşı mücadele ettikleri bir bayrama daha girdiklerini" belirterek, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Filistin halkı, göçlerden göçlere, bombardımandan bombardımana, kayıplardan başka kayıplara kadar ağır bir kuşatma ve acının en ağır türünü yaşıyor." diye belirtti.

Heniyye, herkesi sınır kapılarının açılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler