İsrail Filistin'in Parasını da Gasp Ediyor!

İşgalci İsrail'in Maliye Bakanının, Tel Aviv tarafından Filistin Yönetimi için toplanan 46 milyon dolar vergi gelirini elinde tuttuğu bildirildi. Bakanın bunu, "İsrail Devleti'ne karşı mücadele" çabalarını protesto etmek için yaptığı belirtiliyor.
İsrail Filistin'in Parasını da Gasp Ediyor!
Kayıt Tarihi: 10.05.2024 20:55 - Son Güncelleme: 20.05.2024 21:58
YAZI
A

İsrail haber kanalı Channel 12'ye göre, Maliye Bakanı'nın bu kararı, Filistin Yönetimi'nin, İsrail'in Gazze'deki uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) üst düzey İsrailli yetkililere tutuklama emri çıkartılması için baskı yapmasından kaynaklanıyor.

Maliye Bakanı Smotrich'e yakın kaynaklar, "Lahey'de askerlerimiz ve komutanlarımızın aleyhine hareket edenlere hiçbir yardım verilmemelidir." dedi.

Smotrich'in, Filistin'in "İsrail Devleti'ne karşı mücadele" çabalarını protesto etmek için İsrail tarafından Filistin Yönetimi için toplanan 46 milyon dolar vergi gelirini elinde tuttuğu belirtildi.

Smotrich, geçen ayın sonlarında, uluslararası alanda devlet olarak tanınma yönündeki çabalarını sürdürmesi halinde Filistin Yönetimine fon transferini keseceğini açıklamıştı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler