Cuma Hutbesinde Ülkenin Öfke Sorununa Dikkat Çekildi!

Türkiye'de toplumun son dönemdeki en büyük sorunlarından biri haline gelen öfke konusu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da gündeminde. Bugün Cuma Namazı'nda, "Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım" konulu hutbe verildi.
Cuma Hutbesinde Ülkenin Öfke Sorununa Dikkat Çekildi!
Kayıt Tarihi: 19.04.2024 20:57 - Son Güncelleme: 01.05.2024 22:10
YAZI
A

Türkiye genelinde tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından irad edilen hutbede, "Müminin öfkesi, Hakkın tarafında, batılın karşısındadır. Müminin öfkesi, mazlumun dostu, zalimin düşmanıdır. Müminin öfkesi, iyiler için şefkat ve merhamet, kötülerin önündeki engeldir. Hâsılı müminin öfkesi, hayra anahtar, şerre kilittir." denildi.

"Öfkeye yenilmek, toplumda şiddet, huzursuzluk ve kargaşaya sebep olur" denilen hutbede, "Öfke aklı örtünce, idrak ve şuur ortadan kalkar. Göz görmez, kulak duymaz olur. Öfke gönlü kuşatınca hisler körelir, kalp katılaşır. Sevgi ve saygı azalır, şiddet ve nefret çoğalır. Öfke nefse hâkim olunca, sabır ve tahammül gider. Lisan, kırıcı; insan, yıkıcı hale gelir." ifadelerine yer verildi.

Toplumda öfkenin neden olduğu yıkıcı olaylara dikkat çekilirken, öfke konusunda Allah'ın ve peygamberinin öğütlerine yer verildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler