Ruh Hastası Bunlar! Kuduz Köpekleri Ankara'ya Kaçırdı

Sosyal medyada 'Köpekvelisi' ismini kullanan bir kadının paylaşımına tepki yağdı. Sözde hayvansever kadın, iddialara göre; Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilmiş bölgedeki 35 köpeği toplayıp Ankara'ya kaçırdı. Şüpheli, başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklandı.
Ruh Hastası Bunlar! Kuduz Köpekleri Ankara'ya Kaçırdı
Kayıt Tarihi: 10.06.2024 12:17 - Son Güncelleme: 05.10.2024 17:24
YAZI
A
Sosyal medyada 'Köpekvelisi' isimli bir kullanıcı yayınladığı videoyla kuduz karantinası olduğunu iddia ettiği bölgeden 35 köpeği alarak Ankara'ya gittiğini söyledi. Paylaşılan video kısa sürede tepkilerin odağı haline gelirken Ankara Valiliği harekete geçti.

Çalışma Başlatıldı

Valilikten yapılan açıklamada; hastalık taşıyan köpeklerin Ankara'ya getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul edildiği belirtilerek, çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız" denildi.

Soruşturma Başlatıldı

Ankara'ya getirilen hastalıklı hayvanlar, yerlerinin tespit edilmesinin ardından veteriner hekimler tarafından karantinaya alındı. Hayvanları getiren şüpheliler yakalanarak gözaltına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "Hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından tutuklandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler