Erdoğan: İsrail'le Yoğun Ticari İlişkiler Bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin İsrail ile ticari ilişkilere dair sorduğu soruya cevap veren Erdoğan, "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti." dedi.
Erdoğan: İsrail'le Yoğun Ticari İlişkiler Bitti
Kayıt Tarihi: 24.04.2024 17:38 - Son Güncelleme: 02.05.2024 00:54
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Beştepe'de resmi törenle karşıladı. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gündemde olması beklenen terörle mücadele konusuna da ortak basın toplantısında değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Alman makamlarından daha fazla destek ve dayanışma beklediğimizi ifade ettik" mesajını verdi.
 
Erdoğan'dan DW muhabirinin "İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz. Netanyahu'yu Nazi yöntemleri uygulamakla suçluyorsunuz ama aynı zamanda yoğun ticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz? sorusuna yanıt verdi:  
 
"Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Ama şunu bilmenizi istiyorum İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bini buldu. Bu manzarayı alman dostlarımızın görmesi lazım."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler