İslam Komünleri Kurulmalıdır

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 20.05.2024 07:23
YAZI
A
 Türkiye’de İslam komünleri kurulmalıdır. İslam komünü ne demektir? Müslümanların kendi dinlerine ve inançlarına uygun bir hayat sürebilecekleri mekanlar, köyler, mahalleler, şehirler, bölgeler demektir.

Böyle bir şey insan haklarına ve eşitliğe aykırı değildir, aksine uygundur. Din, inanç, vicdan hürriyeti bunu gerektirir.
Böyle bir şey resmî Kemalizm ideolojisine aykırıymış… Kemalizm, Paşanın ölümünden sonra fabrike edilmiş İslama karşı ve zıt bir ideolojidir, biz Müslümanları bağlamaz. Hiçbir vatandaş şu veya bu ideolojiye bağlı ve sadık olmak zorunda değildir. 
Büyük şehirlerimizde lüks siteler var, bunların içine halk ve yabancılar giremiyor. Etrafları duvarlarla, çitlerlerle, bir tür sınırlarla çevrili; kapıları var, korumaları ve bekçileri, sınırları, sanki gümrükleri var. Üsküdar Bağlarbaşı semtinde böyle bir site var. Oradaki doktor dostlarımız Ali veya Mustafa beyleri (kulakları çınlasın!) ziyaret etmek istediğimiz zaman kapısına gidiyoruz, Filanca zatı görmek istiyorum deyince ilgili kapıcı gümrük ve sınır memurları telefon ediyorlar, gelebilir cevabını alınca kapıyı açıyorlar. Sanki özerk bölge... Sanki ayrı devlet!..
Bu nasıl eşitliğe aykırı değilse, İslam komünü de aykırı olmaz.
İslam komünlerinin özellikleri nelerdir?

1. Bu komünlerin bir iç talimatları olur, buna uyacaklarına dair noter tasdikli muvafakat verenler buralarda mülk alıp oturabilirler. Şartlara uymazlarsa tard edilirler.
2. Bu komünlerde İslam dinine ve Şeriatına aykırı işler yapılamaz.
3. Kumar oynanamaz ve oynatılamaz.
4. Buralara içki sokulamaz ve açıkta içki içilemez.
5. Buralara fahişeler giremez, buralarda fuhuş yapılamaz.
6. Fahişe olmadıkları halde, seksî ve şehevî fahişe kıyafetiyle gezen dekolte bayanlar buralara alınmaz, buralarda ikamet edemez.
7. Buralarda kadın erkek birlikte çıplak girilen havuzlar olmaz.
8. Buralarda banka şubesi açılamaz, faiz muamelesi yapılamaz. 
9. İslam komünlerinde cami veya camiler olur ve özr-i şer’isi olmayan bütün erkekler cemaatle namaz kılar.
10. İslam komünlerinde İslam Mektepleri olur ve bu okullar İslamî ve Tevhidî eğitim verir.
11. İslam komünlerinde tekke, zaviye ve dergahlar olur ve bazı geceler icazetli ve ehliyetli şeyhlerin idaresinde zikir yapılır.
12. İslam komünlerinde cemaat, tarikat, dernek, vakıf, hizip, fırka, grup, parça holiganlığı, militanlığı, fanatizmi ve propagandası yapılmaz…
13. İslam komünlerinde din sömürüsü yapılmaz, din adına para toplanmaz, menfaat devşirilmez. Komünün bir yardım sandığı olur, sadece buraya para verilebilir, bu para komün şurasının tasvibiyle hayır işlerine sarf edilir.
14. Komünün içinde hafta tatili cuma günü yapılır. Cuma ezanı okununca ticarete alış verişe ara verilir. Namaz bitince tekrar işlere dönülür.
15. Belli gün ve saatlerde arzu eden vatandaşlar, komünün kıyafet, disiplin, edeb şartlarına uyarak komünü gezebilir, bilgi alabilir. Onlara ikramda bulunulur. Eminim ki, İslam komünlerindeki ahlak, fazilet, medeniyet, kültür, insanlık, iyilik, doğruluk, güzellik, adalet, komşu severlik, yardımlaşma, paylaşma, huzur, saadet, hoşgörü, güler yüz ve güven gayr-i Müslimlerin bile takdirine ve tebrikine yol açacaktır.
(Birilerine: Sizce ne kadar uçuk bir yazı değil mi? Hayır, hiç de uçuk değil. Siz ABD’deki Amish’leri, onların özerk bölgesini hiç duymadınız mı?.. Siz İngiltere’de Şeriat kurallarına uyulan İslam mahalleleri olduğunu hiç duymadınız mı?.. Lütfen bilgisayarlarınızın başına geçin, Amish ve Sharia Law Zone veya benzer kelimelerle arayın. Oralardaki somut gerçeğin, benim size göre uçuk fikirlerimden daha uçuk olduğunu göreceksiniz. Bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek çok ama çok ayıptır...)

(İkinci yazı)
Taqiyyeci, Aldatan Mutezile Mensuplarına
Mü’min mü’mini aldatamaz. Savaşlarda savaş hilesi yapılabilir ama savaşın bile bir hukuku, etiği ve kuralları vardır.
Mü’min kişi iman kardeşine kitman ve taqiyye yapamaz.
Ey İlahiyatçı bozuntusu, sen Mutezile mezhebine geçtiysen, onu hak ve doğru kabul ediyorsan bunu açıkça niçin ilan etmiyorsun da Sünnîlerin akıllarını karıştırmak için bin türlü hile, hud’a, yıkıcı propaganda yapıyorsun? 
Mutezile mezhebi hak da niçin saklanıyorsun?
Mademki, sence Mutezile mezhebi doğrudur niçin cesaretle, mertçe, açıkça bunu ilan etmiyorsun?

Halkın yeterli kültürü yok ya, ikiyüzlü davranıyor, sinsice ve namertçe Ehl-i Sünneti yıkmaya çalışıyorsun.
Ayıp ayıp ayıp!.. 
Müslüman açık ve mert olmalı. Sünnî ise Sünniliğini, Şiî ise Şiîliğini, Haricî ise Hariciliğini, Mutezilî ise Mutezililiğini, Fazlurrahmancı ise Fazlurrahmancılığını ilan etmelidir.
Sen Mutezile mezhebinin hak olduğuna içinden inanıyor, dıştan ise bunu saklıyorsun. Olmaz olmaz olmaz.
Sünnî halkı aldatmaya hakkın yok.
Senin gibilerin bu riyakarlığı, münafıklığı, iki yüzlülüğü, sinsiliği yüzünden ülkemizde binden fazla dinî hizip, fırka, cemaat, grup, sekt, İslamcılık çıktı; korkunç bir kaos ve anarşi oluştu.

Fazlurrahmancı efendi!.. Niçin Fazlurrahman denilen merdut adamın mezhebine girdiğini, Tarihselci olduğunu gizliyorsun?
Fazlurrahmancılık hak ve doğru ise niçin utanıyorsun bunu söylemekten?
Hayır hayır hayır!.. Sende İbn Sebe’ ahlakı var.
Bak ben bir Ehl-i Sünnet Müslümanıyım ve bunu açıkça beyan ediyorum.
Sen niçin benim gibi olamıyorsun?
Bu sinsiliğin nereden geliyor? BOP’çu musun nesin sen?
Mademki hürriyet var, hangi cereyandan, sektten, mezhepten olduğunu bildirmek zorundasın.
Mezhepler lüzumsuzmuş, hattâ zararlıymış… Gülünür bu iddiana… 
Avrupalılar Şeriatsız sulandırılmış bir İslam istiyorlar ve sen bu misyonu yerine getirmeye çalışıyorsun. Yazıklar olsun sana. Yarın Mahkeme-i Kübrada nasıl hesap vereceksin?
Sünnilik taslıyorsun.

Bir Sünnî Şeriata karşı olabilir mi? Bir Sünnî fıkha karşı olabilir mi? Bir Sünnî dört hak mezhebi inkar edebilir mi? Bir Sünnî hükümleri Kıyamete kadar yürürlükte olan muhkem ayetlere tarihseldir diyebilir mi? 
Bir Sünnî, Peygamberimizin (Salat ve selam olsun ona) mütevatir ve sahih hadîslerini, Avrupa norm ve standartlarına göre ayıklayabilir mi? Böyle bir şey küfür değil midir?
Bir kimse hem Sünnî, hem de aynı zamanda Feminist olabilir mi? 
Resulullah Efendimiz bizi aldatan bizden değildir buyuruyor. Siz aldatıcılardan olduğunuz için bizden değilsiniz.
Mü’minleri, taqiyye ve kitman yaparak aldatan sizleri Allahü Teala hazretlerine havale ve şikayet ediyoruz.
Taqiyyeleriniz, kitmanlarınız, hileleriniz inşallah ayaklarınıza dolaşır?
ETİKETLER:

Mehmet Şevket Eygi

Mehmet Şevket Eygi

Yazarın Diğer Yazıları