YRP Süresiz Nafaka Zulmünü TBMM'ye Taşıdı

Yeniden Refah Partisi, seçim öncesi verdiği 'Süresiz Nafaka' sorununu meclise taşıma sözünü yerine getirdi. Partiden yapılan açıklamada, kanun değişikliği teklifinin TBMM'ye sunulduğu belirtildi.
YRP Süresiz Nafaka Zulmünü TBMM'ye Taşıdı
Kayıt Tarihi: 09.05.2024 22:36 - Son Güncelleme: 20.05.2024 14:04
YAZI
A

Erkeği karşı tarafa ömür boyu para ödemeye mahkum eden 'Süresiz Nafaka' zulmü sürerken Yeniden Refah Partisi'nden düzenleme talebi geldi.

Yeniden Refah Partisi, Süresiz Nafaka sorununa ilişkin bir adım atarak kanun değişiklik teklifiyle TBMM'ye başvurduğunu duyurdu. Parti, boşanan erkeklerin ömür boyu nafaka ödemesine son verilmesini amaçlayan bu teklifi, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın da imzasıyla sundu.

'Süresiz Nafaka', Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesinde düzenlenen ve boşanma sonrası ekonomik zorluklar yaşayan tarafın desteklenmesini sağlayan bir düzenleme olarak biliniyor.

Ancak, toplumun büyük kesimi bu düzenlemenin adil olmadığını ve boşanan erkekleri ağır bir ekonomik yük altına soktuğunu belirtiyor. Ancak bazı kadın dernekleri başta olmak üzere bir takım çevreler ise düzenlemenin mevcut haliyle korunmasını istiyor.

Yeniden Refah Partisi'nin teklifiyle, adaletsizliğin giderilmesi ve nafakanın daha adil bir şekilde düzenlenmesi hedefleniyor.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler