YGS Soru ve Cevapları Açıklandı-Tıkla-Öğren
YGS Türkçe soruları ve cevapları
YGS Matematik soruları ve cevapları
YGS Coğrafya soruları ve cevapları
YGS Fizik soruları ve cevapları
YGS Kimya soruları ve cevapları
YGS Felsefe soruları ve cevapları
YGS Biyoloji soruları ve cevapları
YGS Tarih soruları ve cevapları
YGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN
Peki adaylar YGS puanlarını nasıl hesaplayacak? YGS puan hesaplaması nasıl olacak? YGS'de kaç net kaç puan yapıyor?
YGS adaylarını YGS sınavı sonrası puan heyacanı sardı. YGS puanlarını hesaplama motorunu kullanarak YGS öncesi puanınızı öğrenebilirsiniz.
YGS PUAN HESAPLAMA... YGS PUAN HESAPLAMA MOTORU TIKLA
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınavmerkezinde gerçekleştirildi. Sınav 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda
gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı. ÖSYS'ye bu yıl 942 bin 996 kadın, 1 milyon 143 bin 991 erkek aday başvuru yaptı.Toplam 160 sorunun yer aldığı sınav, 160 dakika sürdü. Adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adaylar ve sınav görevlileri polisler tarafından arandı.
Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçete verildi. Sınavın yapıldığı her salona bir duvar saati yerleştirildi.Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. Bazı sınav salonları kamerayla kayıt altına alındı. Sınavda uygulanacak testler kitapçık halinde adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde ve rastgele dağıtıldı.
Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13soru soruldu.
YGS, hem öğrencilere hem de velilere heyecanlı anlar yaşattı. Üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de okul bahçelerinde çocuklarının heyecanını paylaştı.
YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. YGS'de başarılı olan öğrenciler için Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) maratonu başlayacak. 2014-LYS-4 (Sosyal Bilimler) 14 Haziran'da, LYS-1 (Matematik) 15 Haziran'da, LYS-5 (Yabancı Dil) 15 Haziran'da, LYS-2 (Fen Bilimleri) 21 Haziran'da, LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) ise 22 Haziran 2014'te yapılacak.
Adaylar, YGS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nininternet adresinden öğrenebilecek.
Sınavın sona ermesiyle sınav binalarından çıkan adaylar, kimi testlerde zorlandıklarını kimilerini ise zorluk yaşamadan cevapladıklarını belirttiler.
internethaber