Selçuk’ta Fair Play Sergisi Ve Konferansı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komiyonu’nca “Fair Play Kervanı” kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinde düzenlenen Fair Play Karikatür Sergisi ve Fair Play Konferansı, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Selçuk’ta Fair Play Sergisi Ve Konferansı
Kayıt Tarihi: 21.11.2014 10:51 - Son Güncelleme: 10.01.2025 23:03
YAZI
A
Sergi açılışına ve konferansa, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Komisyon Üyeleri Doç. Dr. Bilge Donuk ve Semra Demirer, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Eski Milli Sporcu İsmail Akçay, Baron Pierre de Coubertin Ödüllü Sporcu İsmet Karababa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Fair Play Karikatür Sergisi açılışından sonra moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Fair Play Öğrenci Topluluğu’nun kurucusu ve BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan’ın yaptığı panelde Fair Play’in dünyada ve ülkemizdeki gelişim süreci, bu bilincin topluma yerleştirilmesi ve geliştirilmesi için yapılması gerekenler hakkında konuşuldu.

“FAİR PLAY BİLİNCİ SADECE SPORDAN İBARET OLMAMALIDIR”

Konferansın açılında konuşan BESYO Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Selçuk Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler içinde bir ilki gerçekleştirerek Fair Play Öğrenci Topluluğu’nu kurmuştur. Ülkemizde Fair Play konusunda Konya çok önemli bir yere sahiptir. Ülke ve toplum olarak toplumsal hayatlarımızda özellikle son zamanlarda Fair Play’e daha çok ihtiyaç duymaktayız. Sadece spordan ibaret olmayan Fair Play bilincinin sokakta, evde, otobüste, vb. kısacası hayatın her anında olması ve ona göre davranılması gerekmektedir” dedi.

“VİCDANIMIZIN SESİNİ DİNLEMELİYİZ”

Etkinlik kapsamında Fair Play’in toplumda yaşanan ayrımcılık, şiddet, doping, şike, saldırganlık ve kötü sözlerle mücadele edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Bilge Donuk da, “Biz Türkiye’deki farklı üniversitelerde yaptığımız bu etkinliklerde genel olarak Fair Play’in ne olduğu ve sadece sporda olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Dünya’da ve Türkiye’de konuyla ilgili yapılanlar ve yapılması gerekenleri anlattığımız konferanslarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle öğrencilere seslenmek istiyoruz. Çünkü genç öğrenciler ülkemizin ve dünyanın geleceğidir” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda BESYO Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi ve öğretim üyeleri tarafından katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler