Selçuk Üniversiteler Arasında 10.Oldu

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilikçi Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Değerlendirme Raporu açıklandı.
Selçuk Üniversiteler Arasında 10.Oldu
Kayıt Tarihi: 22.04.2015 08:31 - Son Güncelleme: 08.01.2025 03:32
YAZI
A
 TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilikçi Destek Programları Başkanlığı tarafından 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Değerlendirme Raporu’nda; yıllar bazında 1512 programına birinci ve ikinci aşama başvurusu yapan ve ikinci aşamada desteklenmeye hak kazanan girişimcilerin, teknolojik alan, cinsiyet, yaş aralığı, mezun olunan veya devam edilen üniversite dağılımı ile il bazında dağılım istatistiklerine yer verildi.

Girişimcilerin mezun olduğu veya devam ettiği üniversite istatistiklerine göre programa en çok başvuru gelen ilk 10 üniversitenin başarı oranlarına bakıldığında en yüksek başarı oranının sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İ. D. Bilkent Üniversitesi olduğu görüldü. Aynı sıralamada Selçuk Üniversitesi ise bir çok köklü üniversiteyi geride bırakarak 9.9 başarı oranıyla üniversiteler arasında 10’uncu sırada yer almayı başardı. Desteklenmeye hak kazanan girişimcilere ait proje sıralamasında ise başarı grafiğini daha da yükselterek Selçuk Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte 6’ıncılığı paylaşmıştır. Sıralamada Selçuk Üniversitesi’nin önünde Anadolu’dan hiç bir üniversite bulunmadığı, Selçuk’un üç büyük şehirdeki birçok üniversiteyi de geride bıraktığı gözlendi. Bu başarının SELÇUK TTO, Yenilikçi ve Girişimci Üniversite Endeksi ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri sıralamaları ile de benzerlik göstermesi; kalıcı, kararlı, tekrarlanan ve sürdürülen bir başarı olduğunun göstergesidir.

“ÖNEMLİ BİR BAŞARI”

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Dünya’da ve Türkiye’de yapılan her ciddi sıralamada kendine yer bulan Selçuk Üniversitesi, son açıklanan 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Değerlendirme Raporu’nda önemli bir derece elde etmiştir. Elbette ki bu sadece üniversitemizin değil Konya’nın da bir başarısıdır. Çünkü aynı değerlendirme raporuna göre iller bazında Konya, programa başvuru yapan ilk 10 il içerisinde yer alarak İstanbul, Ankara, İzmir’in ardından 4’üncü sırada yer almayı başarmıştır. Bu başarıda üniversitemizin koyduğu hedeflerin ve stratejilerin ilgili birimlerin, Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisinin uyguladıkları programların katkıları önemlidir” dedi.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler