Kadınhanı'nın Kalbinde Tarihi Dönüşüm!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadınhanı'nın kalbi konumunda olan Ünver Mahallesi'nde hayata geçirilecek tarihi Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma programına katıldı.
Kadınhanı'nın Kalbinde Tarihi Dönüşüm!
Kayıt Tarihi: 08.03.2024 00:49 - Son Güncelleme: 27.04.2024 18:26
YAZI
A

Kadınhanı'nın kalbi konumunda olan Ünver Mahallesi'nde hayata geçirilecek tarihi Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı. Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.

31 bin metrekarelik alanda güncel maliyetle 391 milyon lira bedelle ilçelerde yaptıkları en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını Kadınhanı’nda yürüttüklerini vurgulayan Başkan Altay, "Rakamlar kolay söyleniyor ama 400 milyona yakın bir iş. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde 3 temel söz vermiştik. Birincisi, altyapısı tamamlanmış şehirler. Kadınhanı'nda 180 kilometreye yakın mahalle yolu, 38 mahallenin su sorununu çözen grup suyu çalışması olmak üzere çok önemli işler yaptık. İkinci sözümüzü yerine getirmek için şehir konağından bilgehaneye kadar sosyal hayatın gelişeceği alanlar oluşturduk. Üçüncü olarak da tarımsal desteklerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Peki bunları nasıl yapıyoruz, hangi güçle yapıyoruz? Bizim dayandığımız bir güç var o da milletimizin bize verdiği destek. Allah sizlerden razı olsun. Biz de bunu büyük bir sorumluluk bilerek şehrimize hizmet etmek için gece gündüz demeden gayret ettik, çaba sarf ettik." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya ise, "Kadınhanı'nda dükkanlar gayet modern, evlerimiz depreme dayanıklı, muazzam bir mimari tasarımı var. Yeni başkanımız takipçisi olacak, bu daha henüz birinci etabı. Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu Allah'ın izniyle tamama erdirecek." dedi.



Kadınhanı'nın kalbi konumunda olan Ünveren Mahallesi'nde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen tarihi dönüşüm projesi; 31.400 metrekare alanda 2 etaptan oluşuyor. Temeli atılan 1. Etap projesi kapsamında, 15.000 metrekare alan üzerinde 70 konut ve 7 bloktan oluşan 31 dükkan inşa edilecek.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler