Gülen Savcılara Talimat mı Verdi?
Fethullah Gülen, avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla daha önce Hatay Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, Ankara Cumhuriyet savcısı Serdar Coşkun'ın 'Gülen Cemaati'nin suça bulaşıp bulaşmadığına ilişkin talebinin yerine getirilmemesini istemişti. Gülen'in aynı tarihte Mersin, Ordu Başsavcılıkları başta olmak üzere 30 ilin Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Gülen'in yaptığı suç duyuruları hakkında Başsavcılıklar 'yetkisizlik' kararı veriyor. Yetkisizlik kararı verilen dosyalar ise tek tek Ankara Başsavcılığı'na gönderiliyor.
İşte Star'ın ilgili haberi:
'SAVCININ EMRİNİ UYGULAMAYIN'
Gülen, paralel yapının suça bulaşıp bulaşmadığına dair araştırma yapılmasını isteyen savcılık emri için 'Operasyon talimatı içeren söz konusu yazılı emrin uygulanmamasını ve geri iade edilmesini' istedi.
BİLGİ VERENLER TEHDİT EDİLİYOR
Cemaatin suça bulaşıp bulaşmadığının araştırılmasını isteyen savcının ve kolluğun suç işlediğini ileri süren Gülen, cemaatle ilgili bilgi verenleri de tehdit etti. Gülen adına Başsavcılıklara verilen aynı dilekçede, 'Hizmet hareketini destekleyen masum kişilere ait verileri savcılığın konusu suç teşkil eden emrine dayanarak veren kamu görevlileri ile özel ve tüzel kişiler de TCK m.136'de yer alan 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme' suçunu işlemiş olacaklardır' tehdidinde bulunuldu.
OPERASYONA ÇIKANPOLİSE TEHDİT
Dilekçenin talep ve sonuç kısmında ise 'operasyon talimatı içeren söz konusu yazılı emrin uygulanmamasını ve geri iade edilmesini; hukuka aykırı emri yerine getiren sorumlular hakkında suç soruşturması başlatılarak eylemlerinden dolayı yargılanmasının sağlanması hususlarında gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ediyoruz' denildi.
'BİZ YAPARIZ AMA SİZ YAPMAYIN'
Paralel Yapının hukuka aykırı olarak insanların telefonlarını dinlemesi, özel hayata ilişkin görüntüleri kaydederek tehdit malzemesi olarak kullanmasına ilişkin soruşturmalar ortadayken dilekçede yer alan şu ifade ise hayli manidar: 'Kolluk görevlileri hakim kararı olmadan bazı bilgiler toplar ise TCK'nın m.135'de yer alan 'özel hayatın gizliliiğini ihlal' ve TCK'nın m.136'da yer alan 'verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' suçunu işlemiş olacaktır.'