Fethullah Gülen'e Bir Şok Daha
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne 15 Mayıs 2015'te akkadikoy.com yapılan bir ihbarla, 2012'de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek, cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı iddia edildi.
YURT DIŞI YASAĞI KONDU
İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonucu Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan tutuklandı. Fethullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Tüm sanıklar suçlamaları kabul etmezken davanın son celsesinde tüm tutuklu sanıklar adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.
MAL VARLIKLARINA EL KONULDU
Mahkeme heyeti, davanın bir numaralı sanığı Fethullah Gülen ile birlikte firari olan Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Ancak yakalanmayan ve duruşmalara gelmeyen firari 4 sanık için mahkeme kaçak işlemlerinin yapılması kararlaştırdı. Bunun üzerine mahkeme heyeti, haklarındaki davanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle kendisine ulaşamadığı için kaçak duruma düşenFethullah Gülen, Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 278/1 maddesi gereğince tüm malvarlıklarına el koyulması kararı verdi.
BANKA HESAPLARI DONDURULDU
Mahkemenin bu kararıyla birlikte firari sanıklara ait Türkiye'deki taşınmazlar, kara-deniz ve hava ulaşım araçları, her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, ortağı bulunduğu şirket payları, kiralık kasa mevcutları ve banka hesapları dondurulmuş oldu.