Konya'da Son 20 yılda 143 milyon Fidan Dikildi!

Konya'da Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 10 bin karaçam ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikle birlikte, son 20 yılda Konya genelinde dikilen fidan sayısı 143 milyona ulaştı.
Konya'da Son 20 yılda 143 milyon Fidan Dikildi!
Kayıt Tarihi: 21.03.2024 21:26 - Son Güncelleme: 27.04.2024 15:30
YAZI
A

Konya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Dokuz Mahallesi Ağaçlandırma Sahası'nda düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, ormanların ülkenin doğal zenginliği olduğunu vurgulayarak, bunun çoğaltılması ve büyütülmesinin tüm toplumun görevi olması gerektiğini ifade etti.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal ise Konya'da hafta boyunca 20 farklı noktada 35 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti. Bal, etkin ve verimli ağaçlandırma çalışmalarının küresel ısınma, erozyon, çölleşme, su kaynaklarının kuruması gibi olumsuz etkileri önlemek için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.



Hafta kapsamında Konya'nın şehir merkezinde de Kayalıpark meydanında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Konya'da orman varlığının ilin yüzde 16'sını oluşturduğunu belirten Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kişi başına 2 bin 772 metrekare orman alanı düşerken, il genelinde son 20 yılda toplam 143 milyon fidan dikimi yapıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler