Türkiye'de Vatandaş Et Balık ve Tavuğa Ulaşamıyor!

Avrupa Birliği'nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verileri, Türkiye'deki ekonomik zorlukları ve gelir dağılımındaki eşitsizliği bir kez daha ortaya koydu.
Türkiye'de Vatandaş Et Balık ve Tavuğa Ulaşamıyor!
Kayıt Tarihi: 19.03.2024 01:41 - Son Güncelleme: 27.04.2024 19:05
YAZI
A
Avrupa Birliği'nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, 27 üyeli AB ülkelerinde 2 günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı 2022’de yüzde 8.3 oldu. Yani Avrupalıların yüzde 91.7'si iki günde bir et, tavuk, balık tüketmekte zorlanmıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Avrupa ülkeleri arasında en yüksek oranlar yüzde 22.1 ile Romanya ve yüzde 21.6 ile Bulgaristan'da görüldü. İki günde bir et, tavuk tüketmekte en az zorlanan ülkeler de yüzde 1.4 ile İrlanda ve yüzde 1.5 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi oldu.

Eurostat'ın Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) aldığı verilere göre Türkiye, aynı araştırmada AB ortalamasını 5'e katladı. Türkiye'de iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamayanların oranı olan yüzde 41.5 ile ikinci sıradaki Romanya'yı ise neredeyse ikiye katladı.

TÜİK'in en güncel verilerine göre 2023'te de vatandaşların yüzde 39.2'si iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamadığını belirtti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler