Askeri helikopter düştü

Giresun'da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı.
Askeri helikopter düştü
Kayıt Tarihi: 05.07.2016 21:46 - Son Güncelleme: 27.04.2024 15:06
YAZI
A
 Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya gitti. 


Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra'da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.

S-70 tipi Sikorsky helikopter, saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası'na düştü. Kaza, köylüler tarafından 
askeri yetkililere haber verildi.

CANİKLİ: KAZANIN NEDENİ HAVA ŞARTLARI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları, hiçbir şekilde dışarıdan bir müdahale ya da ona benzer bir saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değil." dedi.

7 ŞEHİT, 8 YARALI

Kazada 2 komutan, eşleri ve çocukları dahil 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Yaralılardan 7'si Giresun'da, 1'i Sivas'ta tedavi altına alındı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doğru'nun bilincinin yerinde olduğu da belirtiliyor.
YARALI BİR ASKER SİVAS'A NAKLEDİLDİ

İl Jandarma Alay Komutanlığına inen helikopterden alınan yaralı asker, ambulansla getirildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sivas Valisi Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye giderek, yaralı askerin durumu hakkında bilgi alacağını bildirdi.

Vali Gül, üsteğmen rütbesindeki pilotun tetkiklerine başlandığını aktardı.

Giresun'da askeri helikopter düştü

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Giresun'da askeri helikopter düştü

FOTOĞRAF: Giresun Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. 

Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi.

BÖLGEDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'da askeri helikopter düştü

Giresun'da askeri helikopter düştü

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler