Hamas: Erdoğan'ın Desteğinden Gurur Duyuyoruz

Filistin İslami direniş hareketi Hamas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamalardan gurur duyduklarını açıkladı. Erdoğan, Hamas'ı Kuvay-ı Milliyeye benzetmişti.
Hamas: Erdoğan'ın Desteğinden Gurur Duyuyoruz
Kayıt Tarihi: 17.04.2024 16:47 - Son Güncelleme: 30.04.2024 08:36
YAZI
A

Filistin İslami direniş hareketi Hamas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmaya dair bir açıklama yaptı.

Hamas, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkını, topraklarının özgürleştirilmesi ve bağımsızlığı için verdiği meşru mücadeleyi ve Gazze'de derhal ateşkes sağlanması gerektiğini savunan tutumunu yinelediği açıklamalarına büyük değer veriyoruz." dedi.

Hareket, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvay-ı Milliye rolünü, Filistin halkını, topraklarını ve mukaddes mekanlarını savunmak için verdiği mücadelede Hamas'ın rolüne benzeterek Hamas'a ve Filistin'deki direnişe verdiği cesur destekten dolayı derin takdir ve gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun kardeş Türkiye halkının tarihi ve gerçek duruşunu yansıttığını ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın yanında duran ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, topraklarına geri dönme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma hakkını destekleyen cesur bir ses olarak halkımız tarafından mücadeleleri sırasında korunacağını vurguluyoruz."


Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler