Vinicius Junior İspanya'daki Irkçılık Hakkında Konuştu

Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior ırkçılık konusunda duygusal bir açıklama yaptı. İspanya-Brezilya hazırlık maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Vinicius, gözyaşları içinde ırkçılığa karşı verdiği mücadeleyi anlattı.
Vinicius Junior İspanya'daki Irkçılık Hakkında Konuştu
Kayıt Tarihi: 26.03.2024 03:45 - Son Güncelleme: 27.04.2024 21:03
YAZI
A

Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior ırkçılık konusunda duygusal bir açıklama yaptı. Siyah insanların normal bir hayat sürdürebilmeleri gerektiğini vurgulayan futbolcu, herkesin futbol sahasına sadece oyun odaklı gidebilmesini dilediğini ifade etti.

İspanya'da ve dünyada yaşanan ırkçılık olaylarını büyük üzüntüyle karşıladığını dile getiren Vinicius, bu konuda sadece İspanya'daki taraftarlara karşı değil, uluslararası düzeyde de mücadele ettiğini belirtti.

Irkçılığın İspanya'da suç olmadığını ancak çok fazla ırkçı kişinin bulunduğunu söyleyen futbolcu, ırkçılıkla mücadelede birlik olunması gerektiğini ve bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Ayrıca, bu mücadelede Muhammed Ali gibi örnek sporcuların etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler