Muhalefet Murat Kurum'un Gözaltına Alınmasını İstiyor

Muhalefet milletvekilleri, Erzincan'da meydana gelen maden faciasının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanı Murat Kurum'un da soruşturulması istiyor. CHP, DEM ve DEVA Partisi milletvekilleri, Kurum'un da sorumlu olduğunu iddia ediyor.
Muhalefet Murat Kurum'un Gözaltına Alınmasını İstiyor
Kayıt Tarihi: 15.02.2024 15:09 - Son Güncelleme: 27.04.2024 11:27
YAZI
A

Muhalefet milletvekilleri, Erzincan'da meydana gelen maden faciasında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanı Murat Kurum'un da sorumlu olduğunu iddia ediyor.



Madene ÇED izinlerini veren eski Çevre Bakanı Murat Kurum hakkında CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Savcıları İliç'e değil Murat Kurum'a gönderin, hakkında soruşturma başlatın." dedi.

Adıgüzel, altın madenlerini sadece bu işten menfaati olanların savunduğunu bunların başında da Murat Kurum ile Binali Yıldırım'ın geldiğini savundu.

Kurum'un onayıyla madende kapasite artışına gidildiğini anlatan Adıgüzel, "Faciadan sonra 4 savcı görevlendirmişler. Savcıları İliç'e değil Murat Kurum ile Binali Yıldırım'a gönderin. AKP Genel Merkezi'ne gönderin, sorumlular orada" dedi.



DEVA Partili Evrim Rızvanoğlu da halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olan Murat Kurum'un komisyonu toplamasını istedi ve "Komisyonu toplasın ki, çevre katliamının hesabını sandıktan önce orada soralım." dedi.

 

DEM Milletvekili İbrahim Akın da "Savcılara sesleniyorum: Murat Kurum hakkında acilen soruşturma açılmalı. Açılmazsa bu ülkede anayasa, hukuk yoktur, acilen gözaltına alınmalıdır" dedi.

DEM Milletvekili Sümeyye Boz da Murat Kurum hakkında suç duyurusu yapılmasını istedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler