Manisa'da kömür ocağında facia-20 işçi hayatını kaybetti-VİDEO

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında yangın çıktı...
Manisa'da kömür ocağında facia-20 işçi hayatını kaybetti-VİDEO
Kayıt Tarihi: 13.05.2014 16:11 - Son Güncelleme: 28.04.2024 07:17
YAZI
A



Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kaza nedeniyle 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

00.10- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da açıklama yaptı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen ölü ve yaralı sayısı konusunda rakam vermeyen Yıldız, önümüzdeki bir kaç saat içerisinde bu rakamları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

CENAZELER SOĞUK HAVA DEPOSUNA

00.04- 
DHA muhabiri Mücahit Bektaş, ocaktan çıkarılan cenazelerin hastaneye uğramadan Kırkağaç'a gönderildiğini söyledi. Bektaş, Kırkağaç'ta soğuk hava deposunun olduğunu ve cenazelerin buraya gönderildiğini; ancak resmi bir açıklama yapılmadığını açıkladı.

ERGÜN: 157 İŞÇİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

23.59- 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaları takip eden yetkililerden aldığı bilgiye göre şu ana kadar ölü sayısının 157 olduğunu açıkladı.

23.00- 
Başbakan Erdoğan'ın Soma'ya gideceği açıklandı. Erdoğan yarın sabah Soma'da olacak. Ayrıntılar için 

22.33- 
AFAD, Soma'daki maden faciasında ölen işçi sayısını 17 olarak açıkladı. Sendika yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise bu rakam 20...

22.32- 
DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Soma'daki kurtarma çalışmalarından şu ana kadar20 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yıldırım, cenazelerine ulaşılan işçilerin hastanelere götürüldüğünü duyurdu. 

22.29- 
AFAD, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak ilk kez açıklama yaptı. AFAD, Soma'daki maden kazasında 15 kişinin öldüğünü, 11 işçinin ise yaralı olduğunu açıkladı. Halen maden ocağında 200'ün üzerinde işçinin mahsur kaldığı belirtildi. 

140513_grafik1.jpg

22.20- 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'dan özel uçakla Balıkesir'e gitti. Buradan karayolu ile Soma'ya geçecek olan Yıldız, havaalanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, Soma'daki "sıkıntının büyük" olabileceğini söyledi. Ayrıntılar için 

 

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler