Konya'da 9 Ocak Pazartesi Okullar Tatil Edildi

Konya'da yeniden etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 ocak Pazartesi Gün okullar tatil edildi mi?
Konya'da 9 Ocak Pazartesi Okullar Tatil Edildi
Kayıt Tarihi: 08.01.2017 08:20 - Son Güncelleme: 09.05.2024 04:23
YAZI
A
 Bu yıl kar yağışının etkili olduğu Konya'da okullar defalarca tatil edildi. Kapanan yollar, buzlanma ve don olayları nedeniyle tatil edilen okularda eğitime ara verilmişti. Öğrenciler bu yıl doyasıya tatil ve karın tadını çıkardı. Ancak bu durum eğitimdeki müfredatında aksamasına neden oldu. Yarıyıl tatili ve Bahar Dönemine yaklaşırken veğitime verilen ara öğretmenleri de zor durumda bıraksa da, yarı yıl tatiline yönelik müfredat hızlandırıldı.



Bugün yeniden etkili olan kar yağışı yine tüm yolları kapattı. Geceden beri süren yağış nedeniyle kar kalınlığı 7-8 cm'ye ulaştı. Öğrenciler şimdi de 9 Ocak Pazartesi Gününün tatil olup olmadığını merak etmeye başladı.

Konya Valiliği Bir Açıklama yaparak 9 Ocak Pazartesi Günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

İŞTE VALİLİKTEN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Valiliğimizce; devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde 09 Ocak 2017 Pazartesi günü(Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca Başbakanlığın 03 Aralık 2002 gün ve 2002/58 sayılı Genelgesinin 3. Maddesine göre İl genelinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 09.01.2017 (Pazartesi) tarihinde Hamileler ve Engelliler, (Harp Malulü ve gazilerden % 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk kulüpleri de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.
 
Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Ayrıca "Akören, Ahırlı, Altınekin, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yunak ilçelerinde de 9 Ocak Pazartesi Gün eğitime 1 gün ara verildi.







ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler