Gazze'de 1,1 Milyon Kişi Felaket Boyutunda Açlıkla Karşı Karşıya

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde 1,1 milyon kişinin felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, Gazze'nin kuzey kesiminde kıtlığın kapıda olduğu ve nüfusun tamamının kriz seviyelerinde ya da daha kötü gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu açıkladı.
Gazze'de 1,1 Milyon Kişi Felaket Boyutunda Açlıkla Karşı Karşıya
Kayıt Tarihi: 18.03.2024 21:56 - Son Güncelleme: 27.04.2024 18:38
YAZI
A

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), yaklaşık 300 bin kişinin mahsur kaldığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iki kentin de kıtlığın bugünden itibaren baş göstermesi beklendiği ifade ederek, "Akut gıda güvensizliği için kıtlık eşiği çoktan aşılırken, 5 yaş altı çocuklar arasında akut yetersiz beslenme ikinci kıtlık eşiğine doğru rekor bir hızla ilerliyor" açıklamasını yaptı.

Gazze Şeridi'nde nüfusun yarısına denk gelen 1,1 milyon insanın felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, "Bu, IPC sistemi tarafından felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğu kaydedilen en yüksek sayıdır ve sadece üç ay önce IPC Aşama 5'te yer alan sayının iki katıdır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Deir al Balah, Han Yunus ve Refah'ta açlığın acil durum seviyesinde olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'nde sadece temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için her gün en az 300 tırın bölgeye girmesi ve özellikle kuzeyde gıda dağıtımı yapması gerektiğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, yılbaşından bu yana kuzeye sadece dokuz yardım konvoyu ulaştığı bildirildi.



WFP İcra Direktörü Cindy McCain, "Gazze'de insanlar şu anda açlıktan ölüyor. İnsan eliyle meydana getirilen bu açlık ve yetersiz beslenme krizinin Gazze'yi kasıp kavurma hızı dehşet verici. Kıtlığı önlemek için çok küçük bir zaman dilimi kaldı ve bunu yapmak için kuzeye derhal ve tam erişim sağlamamız gerekiyor. Kıtlık ilan edilene kadar beklersek çok geç olur. Binlerce kişi daha ölmüş olacak. Çaresiz durumdaki kadın ve çocuklar her şeylerini kaybetmekten sadece bir hastalık, bir zorunlu hareket ya da bir felaket kadar uzakta" açıklamasını yaptı.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler