Malezyalı Tur Operatörleri Konya'ya Hayran Kaldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı'nın iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Malezyalı tur operatörleri, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını keşfederek Konya'nın zengin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Konya'dan çok etkilendiklerini ifade eden tur operatörleri, Malezya'dan Konya'ya misafir göndereceklerini söyledi.
Malezyalı Tur Operatörleri Konya'ya Hayran Kaldı
Kayıt Tarihi: 06.05.2024 16:29 - Son Güncelleme: 19.05.2024 09:31
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı'nın iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Malezyalı tur operatörleri, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını keşfederek Konya'nın zengin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.



Alaaddin Cami ve Tepesi, Karatay Müzesi, Mevlana Müzesi gibi önemli noktaları ziyaret eden tur operatörleri, aynı zamanda Konya'nın yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı yakaladılar. Özellikle Çatalhöyük ve Darülmülk Sergi Sarayı gibi mekanlar, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

İnanması Zor Bir Şehir

Konya ile ilgili görüşlerini aktaran Malezyalı bir tur operatörü, Konya'nın çok tarihi, güzel ve inanması zor bir şehir olduğunu ifade ederek, "Çatalhöyük'te bütün tarihi bir arada görmek bizi çok mutlu etti. Malezya'dan Konya'ya kesinlikle çokça misafir göndereceğim. Çünkü hiçbir yerde böyle zengin bir tarihe rastlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.



Konya'yı Çok Beğendik

Konya'yı çok beğendiklerini kaydeden bir diğer tur operatörü ise özellikle Darülmülk Sergi Sarayı’nı çok fantastik bulduğunu söyleyerek, "Türkiye'yle ilgili baya bilgi edindik, bu binada çok etkilendik. Sadece Konya değil, Türkiye tarihinden de bilgi edinmiş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" görüşlerine yer verdi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler