Konya'da Sağlık Ocağındaki Dayağa Ödül Gibi Ceza

Konya'da maske takmasını istedikleri gerekçesiyle tartıştıkları aile hekimi Hasan K.(50) ve aynı aile sağlığı merkezinde görevli ebe hemşire eşi Seda K.'a (34) şiddet uygulayan 2 kişiye 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.
Konya'da Sağlık Ocağındaki Dayağa Ödül Gibi Ceza
Kayıt Tarihi: 09.05.2024 17:21 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:13
YAZI
A

SABAH Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre Konya Merkez Karatay ilçesi Başak Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde 2,5 yıl önce meydana gelen olayda, Nevzat B., iddiaya göre pandemi koşulları nedeniyle maske takmasını istediği aile hekimi Hasan K. ve ebe hemşire eşi Seda K.'u merkezin dışına çıkarttı.Nevzat B. burada arkadaşı Turan D. ile birlikte doktor ve hemşire çifte saldırdı.



Tutuklanan Nevzat B. ve Turan D. bir ay bile cezaevinde yatmadan tutuksuz yargılamak üzere tahliye edildi. Hasan K. ve ebe hemşire eşi Seda K. olaydan bir süre sonra tayinlerini başka bir ile almak durumunda kaldı.

"Seni Burada Yaşatmayacağız''

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Nevzat B.ve Turan D.'ın Hasan K.'a 'Namussuz, şerefsiz, seni burada barındırmayacağız' diyerek tehdit ve hakaret ettikleri, Hasan K.'u dışarı çıkartıp darp ettikleri, bu esnada olayı videoya alan Seda K.'a yönelen şüphelilerin 'Bu telefonu kafanda kırarım' dedikleri, Seda K.'u darp edilen eşini kurtarmak için şüphelilere biber gazı sıkmaya çalıştığı belirtildi.



Sağlık Ocağındaki Dayağa Ödül Gibi Ceza

Tutuksuz sanıklar Asliye Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Nevzat B. ve Turan D.'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' hükümleri de uygulanarak 1'er yıl 6'şar ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kendini ve Eşini Koruduğu İçin Ceza Aldı

Aynı dosyada aynı zamanda şüpheli konumunda olan doktor Hasan K., kendisini ve eşini korumak için Nevzat B.ve Turan D.'a yönelik silahtan sayılan jop ile yaralama suçunu işlediği gerekçesiyle 168 gün karşılığı 3 bin 360 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu parayı da 5 taksitle ödemesine hükmetti.

Savcı: Hukuka Aykırı Bir Karar

Hem Hasan K.'nın avukatları hem de Cumhuriyet Savcısı kararı istinaf etti. Savcı istinaf dilekçesinde, Hasan K.'a verilen mahkumiyet kararının dosya kapsamında delillere ve olayın oluş şekline göre hukuken yerinde olmadığını, Hasan K.'un silahtan sayılan jop ile sanıklara yönelik herhangi bir eylemde bulunmadığını, darp olayını gerçekleştirmiş olsa da jopu kullanmadığını, Hasan K.'un  eylemlerinin kendilerine yönelik saldırıyı defetmek için olduğunu, bu haliyle Hasan K.'un  meşru müdafaa maddesinden yararlanması gerektiğini ancak bu maddenin uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Kaynak: Sabah


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler