Doğu Bölgesi Beyaza Büründü

Erzurum,Kayseri ve Kars'ta kış etkisini göstermeye başladı. Yağan kar nedeni ile şehirler beyaza büründü
Doğu Bölgesi Beyaza Büründü
Kayıt Tarihi: 06.10.2013 17:18 - Son Güncelleme: 29.04.2024 21:12
YAZI
A
 Erzurum’da, kara kış etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde etkisini gösteren ve aralıklarla yağan kar yağışı, soğuk havayla birlikte kışı tam anlamıyla kentte yaşatmaya başladı. Yüksek kesimler karla kaplanırken şehir merkezinde de cadde ve sokaklar kar tutmaya başladı.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkili oldu. Bölgede, gece hava sıcaklığının en düşük olduğu kentin sıfırın altında 4 derece ile Erzurum’da ölçüldüğü belirtildi. Palandöken Kayak Merkezi’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5, kent merkezinde 1 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Kent merkezinde ve Palandöken’in yüksek kesimlerine yağan kar hayatı olumsuz etkiledi.Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-5 derece altına düştüğünü belirterek, kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Erzurum’da kar yağışı kurban satıcılarını zora soktu. Hayvan Pazarında ateş yakarak ısınmaya çalışan kurban satıcıları, “Erzurum’da kara kış başladı. Soğuk üşütüyor. Kurbanlık hayvanlarımız bu durumdan etkilendi” dediler.

KARS’TA LAPA LAPA KAR YAĞDI

Öte yandan Kars’ta önceki gün başlayan ve yüksek kesimleri beyaza bürüyen kar yapışı kent merkezinde de etkili olmaya başladı. Hafta sonunu fırsat bilerek dışarı çıkmak isteyen vatandaşlar ise dışarıda kar sürprizi karşılaştı. Her yıl 30 Ekim’den sonra kar bekleyen Karslılar, bu yıl hazırlıksız yakalandı. Öte yandan kent merkezinde lapa lapa yağan kar, hemen erirken özellikle yüksek kesimlerin beyaza büründüğü kaydediliyor. Kars’ta gün boyu etkili olması beklenen kar yağışından dolayı trafik ekipleri de otomobilleriyle kent dışına çıkacak vatandaşları sis ve yoğun kar yağışına karşı uyardı.

KAYSERİ’DE KAR YAĞIŞI

Ayrıca Kayseri’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kayseri’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehrin yüksek kesimlerinde etkisini hissettirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Pazartesi gününden sonra soğuk ve yağışlı havanın yerini yeniden güneşe bırakmasının beklendiği öğrenildi. Yağışlı hava nedeniyle en düşük sıcaklığın -1 derece olarak ölçüldüğü bildirilirken, hafta içinde en yüksek sıcaklığın 19 dereceye kadar çıkmasının beklendiği kaydedildi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler