Başbakan Askerlik Süresinin Ne Zaman Kısaltılacağını Açıkladı

Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, askerlik ile ilgili düzenlemeler hakkında da açıklamalarda bulundu.
Başbakan Askerlik Süresinin Ne Zaman Kısaltılacağını Açıkladı
Kayıt Tarihi: 07.10.2013 15:10 - Son Güncelleme: 03.05.2024 11:30
YAZI
A
 Erdoğan: "Kısa dönem askerlik 6 ay, diğeri 12 ay, yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenleme bayramdan sonra."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile görüşmesinin ardından, otelden ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenleme bayram öncesi çıkacak mı?" sorusu üzerine, "Bu artık bayramdan sonra" dedi. Askerlik süreleriyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'ın çalışma yaptığını belirten Erdoğan, "Burada hemen anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, mevcut, elimizdeki asker potansiyelini, tabii gelenlerle bunların dengelemesi yapılacak. İhtiyaçlar, hepsi, bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı inşallah alacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız" diye konuştu.

"Kısa dönem askerlik 6 ay olarak kalacak mı?" sorusuna da Erdoğan, "O 6 ay, diğeri de 12 ay. Şu anda bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek"yanıtını verdi.

"Paketteki düzenlemelerden bayram öncesine yetişecek olanlar var mı?" sorusunu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, idari düzenlemelerin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler