Askerliğin Kısalması Bayrama Yetişecek mi?

Askerliğin 12 aya indirilmesi kararı Kurban Bayramı'na yetişecek mi? İşte erken tezkere bekleyen askeri ilgilendiren iki ihtimal...
Askerliğin Kısalması Bayrama Yetişecek mi?
Kayıt Tarihi: 07.10.2013 09:07 - Son Güncelleme: 28.04.2024 07:49
YAZI
A
 Askerliğin 12 aya indirilmesi kararının Kurban Bayramı'na yetiştirilmesi bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı, askerliğin kısaltılması kararını uygulamak için Bakanlar Kurulu'nu beklediğini açıkladı. İki haftada bir gerçekleşen Bakanlar Kurulu, son olarak geçen hafta yapılmıştı. O yüzden, Bakanlar Kurulu'nun bugün toplanması beklenmiyor. Ancak askerlikle ilgili kararın elden dolaştırılarak imzalanabileceği ve böylelikle ailelere bir bayram müjdesi verilebileceği değerlendirmeler arasında yer alıyor.

İkinci bir ihtimal de Başbakan Erdoğan'ın programına göre hafta içinde bir Bakanlar Kurulu toplantısının yapılabileceği şeklinde. Gelecek hafta Bakanlar Kurulu'nun arefe gününe denk gelmesi sebebiyle toplantının bu hafta içine alınması da ihtimaller arasında.

Türkiye gazetesinin haberine göre; 1111 sayılı Askerlik Kanununun 5'inci maddesi “Erbaş ve erler için muvazzaflık hizmeti süresi; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda 18 aydır. Bu sürenin, barışta önce 15 aya ve bilahare 12 aya kadar indirilmesine, Silahlı Kuvvetler'in de ihtiyacı dikkate alınarak, Bakanlar Kurulu'nca karar verilebilir” hükmünü içeriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde hâlen 379 bin erbaş-er görev yapıyor. Bakanlar Kurulu'ndan askerliği kısaltan kararın çıkması durumunda ilk etapta 12 ayını doldurmuş 40 bin civarında askerin terhis belgesini alması öngörülüyor. Askerliğin süresine ilişkin kararın Bakanlar Kurulu ile sınırlı olmayacağı en kısa zamanda yasal düzenlemenin de yapılacağı ifade ediliyor.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler